Ihan kuin hotellissa

Ihan kuin hotellissa

Päivitetty 14.7.2021

Onko mitään parempaa kuin hotellin aamiaisbuffet? Tunnelmaan ­pääset helposti myös kotona, lähikaupan tuotteita käyttäen.

K-kaupan hyllyltä löydät kaiken, mitä tarvitset upeaan aamun aloitukseen. Poimi ostoskoriin kananmunia, paistovalmiit croissantit, marjaisaa mysliä, hedelmiä, tuoremehua ja paketillinen hyvää kahvia.

Lämmintä lautaselle

Parhaissa hotelleissa pääsee itse valitsemaan listalta, millaiset aamiaismunat haluaa. Kokeile samaa kotona! Pirkka Luomu kananmunista valmistat munakokkelia, omeletin, uppomunia tai trendikkäitä pestossa paistettuja kananmunia. Lusikoi noin ruokalusikallinen pestoa paistinpannulle ja kuumenna minuutin ajan, jotta pesto hieman leviää. Riko pannulle kaksi munaa, paista ne toiselta puolelta pestossa ja tarjoa lämpiminä. Erityisen ylellinen aamu alkaa paistovalmiilla croissanteilla. Uunissa rapeiksi paistuviin croissanteihin sopii niin suolainen kuin makea täyte. Täytä lämpimät croissantit tuoreilla kasviksilla ja tuorejuustolla tai erimakuisilla hilloilla. Suomalaisen aamiaispöydän superherkku ovat lämpiminä tai haaleina tarjottavat riisipiirakat munavoilla. Pirkka Parhaat kypsät karjalanpiirakat myydään pakasteena.

Kylmät herkut

Jos kaipaat aamiaisella raikasta syötävää, jogurtti myslillä on hyvä valinta. Annoskokoiset Pirkka maustamattomat jogurtit marjamyslillä voi nostaa suoraan jääkaapista aamiaispöytään. Jogurttipikari on myös kätevä välipala. Marjaisten makujen ystävä tykästyy Pirkka crunchy jogurtti-mansikka­muromysliin. Tarjoa muromysli maidon tai jogurtin kanssa. Aamiaisluksukseen kuuluvat tietysti myös hedelmät. Rakenna hedelmätarjotin mangosta, päärynästä ja viinirypäleistä tai kasaa hedelmiä jogurttiannoksen pinnalle. Vaihtele hedelmiä ja marjoja kauden ja kaupan valikoiman mukaan.

Kahvia vai teetä?

Monen aamu käynnistyy vasta ­kunnon kupillisella kahvia. Vaaleapaahtoinen Pirkka Costa Rica kahvi on vastuullisesti valmistettu ja UTZ-sertifioitu. Jos tee on enemmän makuusi, kokeile vihreää teetä. ­Pirkka vihreä tee on UTZ-sertifioitua. Ainakin viikonloppuisin itseään kannattaa hemmotella tuoremehulla tai täyttävämmällä smoothiella. Nosta pöytään purkillinen Pirkka kuuden hedelmän nektaria tai appelsiini-mangomehua. Sataprosenttisesti hedelmistä ja marjoista tehdyt Pirkka Parhaat smoothiet ovat todellisia vitamiinipommeja.