Jauhelihakastikkeen uudet ystävät

Jauhelihakastikkeen uudet ystävät

Julkaistu 23.1.2018

Ainaisten perunoiden ja pastan rinnalle uusia makuja kaipaavalle jauhelihakastikefanille löytyy myös monia uusia vaihtoehtoja. Monipuolisten ja vaihtelevien lisukkeiden avulla vaikka ihan jokainen päivä voi olla jauhelihakastikepäivä!

Mehevät juureslisukkeet

Juureksista on helppo valmistaa mitä mehevämpiä jauhelihakastikkeen lisukkeita. Kokeile erilaisia juuresmuhennoksia sekä padassa haudutettuja tai uunissa paahdettuja kasviksia. Vaihtele juureksia kauden sekä maun mukaan: porkkanoilla, punajuurilla, bataateilla ja lantuilla on kaikilla omat hurmaavat arominsa!

Pirkka juuressoseista saat loihdittua nopeasti ja helposti herkullisia lisukkeita. Peruna-bataattisose maistuu perheen pienimmillekin – se on todellinen jauhelihakastikkeen uusi lempiystävä!

Timjamilla höystetyt, punaisen punajuuren sävyttämät lämpimät kasviskuutiot hautuvat pehmeiksi padassa. Paahdetut luomukasvikset saavat kauniin värinsä pintaansa uunissa. Keltaisen kasvissoseen pehmeä makuyhdistelmä syntyy perunoista, porkkanoista sekä nauriista.

Vaihtoehtoiset viljat

Tattari, couscous, ohrasuurimot sekä erilaiset kasvisrisotot maistuvat jauhelihakastikkeen kyytipoikina. Värikäs vihannesrisotto sekä couscous tuovat jännittävää potkua tuttuun jauhelihakastikeannokseen.

Tattiohratto – sientenystävien uusi hittimakuyhdistelmä – saa arominsa kokonaisiin ohrasuurimoihin sekoitetuista kirsikkatomaateista, kuivatuista tateista sekä tuoreesta persiljasta.

Ikisuosikkien variaatiot

Erilaiset tuore-, täysjyvä- ja kuviopastat tuovat mukavaa vaihtelua perinteisille spageteille ja makaroneille. Myös jokapäiväisestä perunasta saa maistuvia variantteja jauhelihakastikkeen seuralaiseksi. Kokeile esimerkiksi rosmariiniperunoita, peruna-parsakaalisosetta tai yrttisiä uusia perunoita.