Jauhelihapihvit ovat arkiruokaa parhaimmillaan

Jauhelihapihvit ovat arkiruokaa parhaimmillaan

Päivitetty 22.11.2017

Millainen on hyvä arkiruoka? Maukas, nopeasti ja helposti valmistuva sekä edullinen. Jauhelihapihvit ovat kaikkea tätä – siksi se keikkuukin erityisesti monen lapsiperheen ruokalistoilla viikosta toiseen. Simppelit jauhelihapihvit katoavat nirsommankin syöjän lautaselta nopeasti, ja vaihtelua kaipaaville pihveistä löytyy kymmenittäin erilaisia versioita.

Hyvän jauhelihataikinan salat

Jauhelihataikinasta valmistuvat niin pihvit, pullat kuin murekekin. Kun löydät omaan makuusi sopivan reseptin, vaihtoehto sen muokkaamiseen ovat rajattomat! Jos peruspihvit alkavat kyllästyttää, saat uusia makuelämyksiä lisäämällä mukaan erilaisia mausteita ja vaikkapa sieniä tai juustoa. Pihvit syntyvät myös lampaan tai broilerin jauhelihasta!

Keskirasvainen jauheliha (n. 15 %) sopii jauhelihapihveihin parhaiten – sopiva määrä rasvaa antaa pihveille makua ja rakennetta. Korppujauho taas antaa rakenteeseen pehmeyttä ja kuohkeutta: mitä vähemmän korppujauhoa, sitä napakampi pihvien rakenne on. Täydellisen pyöreät pihvit saat helpoimmin muotoiltua hieman kostutetuin käsin, eivätkä näpit ole kokkailun päätteeksi aivan taikinassa. Katso lisää vinkkejä erinomaiseen jauhelihataikinaan täältä!

Jauhelihapihvien lisäkkeet

Pihvien lisäkkeeksi sopii melkeinpä mikä tahansa, joten voit valita niiden kylkeen oman suosikkisi! Perinteiset riisilisäkkeet ja muusit ovat takuuvarman maukas valinta. Jos kaipaat vaihtelua, surauta muusi kukkakaalista tai korvaa riisi paistetulla ohralla tai tabbouleh-salaatilla

Mehevät, hyvästä jauhelihasta tehdyt pihvit maistuvat sellaisenaankin, mutta herkullinen kastike luo niille viimeisen silauksen. Ruskea kastike tai pippurikastike ovat tuttuja jauhelihapihvien kavereita, ja valmistuvat kätevästi myös valmiista Pirkka kastikejauheista.