Juurekset haltuun uusin tavoin

Juurekset haltuun uusin tavoin

Juurekset ovat edullisia, monipuolisia ja ne maistuvat ympäri vuoden. Ota haltuun 10 uutta tapaa käyttää juureksia ruoanlaitossa ja kokeile rohkeasti myös harvemmin käyttämiäsi maan aarteita. Samalla tuet seutusi lähituottajia!

1. Naurisranskalaiset ja kvinoaporkkanapyörykät

Kun bataattiranskalaiset alkavat olla jo perusruokaa, siirrytään uusille ranskalaisreviireille. Napsauta tällä kertaa nauriit ranskalaisten mallisiksi, niin päivän kasvisannos tulee täyteen kuin huomaamatta. Garam masalasta ranut saavat intialaista vivahdetta makuunsa.

Kvinoa-porkkanapyörykät, naurisranskalaiset ja pestodippi 2019 (680 x 298)

2. Maa-artisokkaohratto

Ohratto on kotimainen vastine risotolle. Maa-artisokat pärjäävät pelkällä pesulla eli kuorimisurakkaan ei tarvitse lähteä. Suussasulava tuntuma varmistetaan kunnon annoksella parmesaaniraastetta.

Maa-artisokkaohratto 2019 kopio

3. Porkkanakakku

Porkkanakakku on juureksista valmistettavien makeiden leivosten ehdoton kunkku. Parhaimmillaan suosikkiherkku on sisältä kostean täyteläinen ja päällä oleva kuorrute suorastaan sulaa suuhun. Tätä klassikkoa syödessä et parempaa kaipaa!

Porkkanakakku 680x300

4. Piparjuuri-palsternakkalaatikko

Palsternakan pehmeä maku sopii täydellisesti mehevään laatikkoruokaan, jossa lisätäyteläisyyttä tulee mukaan kuohukermalla. Jotta maku ei ei muutu tylsäksi, lisätään sekaan piparjuurta. Tarjoa uunissa mehevöitynyttä laatikkoa liha- tai kalaruokien parina.

Piparjuuri-palsternakkalaatikko 2019 kopio

5. Sellerimuusi

Unohda peruna ja anna sellerille mahdollisuus loistaa muusin pääainesosana. Juhlavaksi muusi muuttuu kun maidon sijaan sekaan lorautetaan kermaa. Tarjoa sellerimuusi esimerkiksi pestokalkkunan ja pestoöljyn kanssa.

Pestokalkkuna, sellerimuusi ja rucolaöljy 2019 kopio

6. Pikapikkelöidyt raitajuuret

Simpsakat pikkelöidyt raitajuuret toimivat niin hodareiden kuin hienompienkin annoksien väripilkkuna. Kokeile myös salaateissa ja kulhoruoissa. Nyt viimeistään on aika ottaa tämä pirteän pinkki juures haltuun!

Pikapikkelöidyt raitajuuret 2019 kopio

7. Värikäs porkkanapiirakka

Porkkana on tuttu ja turvallinen juures ja raastepöydän kunniavieras. Oranssin porkkanan lisäksi saatavilla on muitakin kauniita värejä ja ne pääsevät oikeuksiinsa tässä värikkäässä syksyn piirakassa. Paahtuessan porkkanan maku makeutuu, mikä sopii mukavasti yhteen suolaisen parmesaanin kanssa.

Värikäa porkkanapiirakka 2019 kopio

8. Paahdetut keltajuuret

Keltajuuret pääsevät uunissa suolakylpyyn. Lado uunivuokaan kunnon suolakeko ja työnnä keltajuuret sekaan. Makea ja suolainen tasapainottavat toisiaan, joten tarjoa paahtuneet keltajuuret alkuruokana fetatahnan kanssa.

Paahdetut keltajuuret ja feta-jogurttitahna 2019 kopio

9. Mustajuurisalaatti

Mustajuurista tehty salaatti on täyttävä ja juhlava. Sinihomejuuston, versojen ja pekaanipähkinöiden kera se on varma valinta juhlien lisäkkeeksi. Laita salaatti kruunaamaan juhlapöytääsi ja se tulee katoamaan nopeasti vieraidesi lautasilta!

Mustajuurisalaatti 2019 kopio

10. Porkkanahummus

Oletko kokeillut tehdä hummusta itse? Helpon reseptin avulla valmistat maukkaan ja edullisen hummuksen, joka maistuu niin maalaisleivän päällä kuin superhyvänä dippinäkin. Porkkana värjää hummuksen upean oranssiksi.

Porkkanahummus (680 x 297)

Juurekset ruokapöytään kätevästi myös verkkokaupasta!