Juurekset haltuun uusin tavoin

Juurekset haltuun uusin tavoin

Päivitetty 12.12.2023

Juurekset ovat edullisia, monipuolisia ja ne maistuvat ympäri vuoden. Ota haltuun 10 uutta tapaa käyttää juureksia ruoanlaitossa ja kokeile rohkeasti myös harvemmin käyttämiäsi maan aarteita. Ostamalla lähellä tuotettuja juureksia tuet samalla seutusi lähituottajia!

1. Hasselbackan palsternakat

Palsternakan pehmeä maku on vielä hieman parempi, kun sen valmistaa hasselbackan tapaan. Jotta maku ei muutu tylsäksi, levitellään palsternakkojen päälle vielä persiljapestoa. Tarjoa uunissa mehevöityneet palsternakat liha- tai kalaruokien parina.

Hasselbackan palsternakat 2023 (680x300)

2. Naurisranskalaiset ja kvinoaporkkanapyörykät

Kun bataattiranskalaiset alkavat olla jo perusruokaa, siirrytään uusille ranskalaisreviireille. Napsauta tällä kertaa nauriit ranskalaisten mallisiksi, niin päivän kasvisannos tulee täyteen kuin huomaamatta. Garam masalasta ranut saavat intialaista vivahdetta makuunsa.

Kvinoa-porkkanapyörykät, naurisranskalaiset ja pestodippi 2019 (680 x 298)

3. Maa-artisokkaohratto

Ohratto on kotimainen vastine risotolle. Maa-artisokat pärjäävät pelkällä pesulla eli kuorimisurakkaan ei tarvitse lähteä. Suussasulava tuntuma varmistetaan kunnon annoksella parmesaaniraastetta.

Maa-artisokkaohratto 2019 kopio

4. Porkkanakakku

Porkkanakakku on juureksista valmistettavien makeiden leivosten ehdoton kunkku. Parhaimmillaan suosikkiherkku on sisältä kostean täyteläinen ja päällä oleva kuorrute suorastaan sulaa suuhun. Tätä klassikkoa syödessä et parempaa kaipaa!

Porkkanakakku, pellillinen 680x300

5. Sellerimuusi

Unohda peruna ja anna sellerille mahdollisuus loistaa muusin pääainesosana. Juhlavaksi muusi muuttuu kun maidon sijaan sekaan lorautetaan kermaa. Tarjoa sellerimuusi esimerkiksi pestokalkkunan ja pestoöljyn kanssa.

Pestokalkkuna, sellerimuusi ja rucolaöljy 2019 kopio

6. Pikapikkelöidyt raitajuuret

Simpsakat pikkelöidyt raitajuuret toimivat niin hodareiden kuin hienompienkin annoksien väripilkkuna. Kokeile myös salaateissa ja kulhoruoissa. Nyt viimeistään on aika ottaa tämä pirteän pinkki juures haltuun!

Pikapikkelöidyt raitajuuret 2019 kopio

7. Värikäs porkkanapiirakka

Porkkana on tuttu ja turvallinen juures ja raastepöydän kunniavieras. Oranssin porkkanan lisäksi saatavilla on muitakin kauniita värejä ja ne pääsevät oikeuksiinsa tässä värikkäässä syksyn piirakassa. Paahtuessan porkkanan maku makeutuu, mikä sopii mukavasti yhteen suolaisen parmesaanin kanssa.

Värikäa porkkanapiirakka 2019 kopio

8. Paahdetut keltajuuret

Keltajuuret pääsevät uunissa suolakylpyyn. Lado uunivuokaan kunnon suolakeko ja työnnä keltajuuret sekaan. Makea ja suolainen tasapainottavat toisiaan, joten tarjoa paahtuneet keltajuuret alkuruokana fetatahnan kanssa.

Paahdetut keltajuuret ja feta-jogurttitahna 2019 kopio

9. Mustajuurikeitto

Mustajuurista tehty keitto on täyttävä ja juhlava. Viimeistelynsä lempeän makuinen keitto saa paahdetusta serranonkinkkumurusta ja tinjamista. Tätä lämmittävää keittoa tekee mieli ottaa toinenkin kauhallinen.

Mustajuurikeitto 2021 680x300

10. Porkkanahummus

Oletko kokeillut tehdä hummusta itse? Helpon reseptin avulla valmistat maukkaan ja edullisen hummuksen, joka maistuu niin maalaisleivän päällä kuin superhyvänä dippinäkin. Porkkana värjää hummuksen upean oranssiksi.

Porkkanahummus (680 x 297)

Juurekset ruokapöytään kätevästi myös verkkokaupasta!

VerkkokauppaanButton