K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Juurekset haltuun uusin tavoin

Juurekset haltuun uusin tavoin

Syksyllä hullaannutaan juureksiin! Ota haltuun uudet tavat käyttää juureksia ruoanlaitossa näiden reseptien avulla ja kokeile rohkeasti myös harvemmin käyttämiäsi maan aarteita.

1. Porkkanakakku

Porkkanakakku 680x300

Porkkanakakku on juureksista valmistettavien maikeiden leivosten ehdoton kunkku. Parhaimmillaan se on sisältä kostean täyteläinen ja päällä oleva kuorrute suorastaan sulaa suuhun. Tätä klassikkoa syödessä ei parempaa kaipaa.

2. Naurisranskalaiset + kvinoaporkkanapyörykät

Kvinoa-porkkanapyörykät, naurisranskalaiset ja pestodippi 2019 kopio

Kun bataattiranskalaiset alkavat olla jo perusravintoa, siirrytään uusille ranskalaisreviireille. Napsauta tällä kertaa nauriit ranskalaisten mallisiksi, niin päivän kasvisannos tulee täyteen kuin huomaamatta. Garam masalasta ranut saavat intilaista vivahdetta makuunsa.

3. Maa-artisokkaohratto

Maa-artisokkaohratto 2019 kopio

Ohratto on kotimainen vastine risotolle. Maa-artisokat pärjäävät pelkällä pesulla eli kuorimisurakkaan ei tarvitse lähteä. Suussasulava tuntuma varmistetaan kunnon annoksella parmesaaniraastetta.

4. Piparjuuri-palsternakkalaatikko

Piparjuuri-palsternakkalaatikko 2019 kopio

Palsternakan pehmeä maku sopii täydellisesti mehevään laatikkoruokaan, jossa lisätäyteläisyyttä tulee mukaan kuohukermalla. Jotta maku ei ei muutu tylsäksi, lisätään sekaan piparjuurta. Tarjoa uunissa mehevöitynyttä laatikkoa liha- tai kalaruokien parina.

5. Sellerimuusi

Pestokalkkuna, sellerimuusi ja rucolaöljy 2019 kopio

Unohda peruna ja anna sellerille mahdollisuus loistaa muusin pääainesosana. Juhlavaksi muusi muuttuu kun maidon sijaan sekaan lorautetaan kermaa. Tarjoa sellerimuusi esimerkiksi pestokalkkunan ja pestoöljyn kanssa.

6. Pikapikkelöidyt raitajuuret

Pikapikkelöidyt raitajuuret 2019 kopio

Simpsakat pikkelöidyt raitajuuret toimivat niin hodareiden kuin hienompienkin annoksien väripilkkuna. Kokeile myös salaateissa ja kulhoruoissa. Nyt viimeistään on aika ottaa tämä pirteän pinkki juures haltuun!

7. Värikäs porkkanapiirakka

Värikäa porkkanapiirakka 2019 kopio

Porkkana on tuttu ja turvallinen juures ja raastepöydän kunniavieras. Oranssin porkkanan lisäksi saatavilla on muitakin kauniita värejä ja ne pääsevät oikeuksiinsa tässä värikkäässä syksyn piirakassa. Paahtuessan porkkanan maku makeutuu, mikä sopii mukavasti yhteen suolaisen parmesaanin kanssa.

8. Paahdetut keltajuuret

Paahdetut keltajuuret ja feta-jogurttitahna 2019 kopio

Keltajuuret pääsevät uunissa suolakylpyyn. Lado uunivuokaan kunnon suolakeko ja työnnä keltajuuret sekaan. Makea ja suolainen tasapainottavat toisiaan, joten tarjoa paahtuneet keltajuuret alkuruokana fetatahnan kanssa.

9. Mustajuurisalaatti

Mustajuurisalaatti 2019 kopio

Mustajuurista tehty salaatti on täyttävä ja juhlava. Sinihomejuuston, versojen ja pekaanipähkinöiden kera se on varma valinta juhlien lisäkkeeksi.