Meneekö kaaliin? – Kaalilaatikon voi tehdä monella tapaa

Meneekö kaaliin? – Kaalilaatikon voi tehdä monella tapaa

Kaalilaatikko on perinneherkku, joka lämmittää joka kerta yhtä lailla. Toisaalta vaihtelu virkistää – valmista lempiruokaasi joskus eri vivahteella. Kokeile kaamoksen aikaan, lohturuokanakin se toimii!

Perinteistä kaalilaatikkoa voi tehdä kerralla reilun satsin, joka piristää isompaakin porukkaa. Siihen uppoaa muun muassa kilo ihanaa keräkaalia. 

Gruusialaisittain kaalilaatikosta tulee tuhdimpi. Siinä maistuvat reilusti tomaatti, juusto ja mausteet. Maustekurkkuviipaleet ovat oiva viimeinen silaus. Jos et halua vuokaasi kaikkea kerralla, kurkkaa tomaattinen kaalilaatikko tai mausteinen kaalilaatikko!

Lammas-kaalilaatikko on astetta juhlavampi versio, jossa lihana on lampaan jauheliha. Siinä käytetään valkokaalia, ja mausteissa luotetaan klassikoihin.

Puuroriisin voi korvata ohralla. Ohraisen kaalilaatikon reseptissämme käytetään valkokaalia ja kaali-ohralaatikossa keräkaalia. Mistä vain kaalilaatikosta saa helposti tuunattua myös kasvisversion, kun käyttää lihan sijaan vaikkapa tofua tai soijarouhetta!

Kasvisversio kaalilaatikosta on tofusta ruokaisuutta saava kasviskaalilaatikko. Lihaton kaalilaatikko on syksyn edullinen uuniruoka.