Meneekö kaaliin? – Kaalilaatikon voi tehdä monella tapaa

Meneekö kaaliin? – Kaalilaatikon voi tehdä monella tapaa

Päivitetty 28.9.2023

Kaalilaatikko on perinneherkku, joka lämmittää joka kerta yhtä lailla. Toisaalta vaihtelu virkistää – valmista lempiruokaasi joskus eri vivahteella. Kokeile kaamoksen aikaan, lohturuokanakin se toimii!

Erilaiset kaalilaatikot

Perinteistä kaalilaatikkoa voi tehdä kerralla reilun satsin ja siihen uppoaa muun muassa kilo ihanaa keräkaalia. Vaihtelu kuitenkin virkistää, ja kaalilaatikon saa helposti tuunattua hieman erilaiseksi! Vaihda valkokaali punakaaliksi, valmista gruusialainen kaalilaatikko lisäämällä joukkoon tomaattia, juustoa ja suolakurkkua, tai tee kaalilaatikko uunin sijasta pannulla.

Gruusialainen kaalilaatikko 2021 (680 x 298) Kuvassa: Gruusialainen kaalilaatikko

Kaalilaatikon kasvisversiot

Kaalilaatikossa perinteisesti käytetään jauhelihaa, mutta kaalilaatikosta saa helposti tehtyä kasvisversion, joka on aivan yhtä maukas! Käytä kasviskaalilaatikossa erilaisia kasvisvaihtoehtoja proteiininlähteenä, esimerkiksi soijarouhetta, vegejauhista tai härkäpapuvalmisteita.

Kasviskaalilaatikko (680x300) Kuvassa: Kasviskaalilaatikko

Ainekset kaalilaatikkoihin kätevästi verkkokaupasta

Pirkka valkokaali pala pakattu - kuva

Pirkka valkokaali pala pakattu

Katso lisää ›

Pirkka suomalainen punakaali - kuva

Pirkka suomalainen punakaali

Katso lisää ›

Pirkka suomalainen nauta-sikajauheliha 300g - kuva

Pirkka suomalainen nauta-sikajauheliha 300g

Katso lisää ›

Pirkka Vegejauhis 250g - kuva

Pirkka Vegejauhis 250g

Katso lisää ›