Kahvin hiilijalanjäljen syntyyn voi vaikuttaa myös kotikeittiöissä
Ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi tarvitaan käytännön tekoja. Kokosimme vinkit kahvinjuojalle.
Laadukkaan kahvisadon saatavuus tulevaisuudessa on vaakalaudalla. Suurin uhka on ilmastonmuutos: esimerkiksi sään ääriolosuhteet vaikuttavat merkittävästi herkän kahvipensaan menestymiseen.
– On hyvin mahdollista, että kahvi on vuonna 2080 vain harvojen herkku. Kahvin saatavuuden suurin uhka on ilmastonmuutos, mutta onneksi asialle voi tehdä vielä paljon. Ilmastotalkoisiin on kuitenkin saatava kaikki – niin valtiot, yritykset, kahvin viljelijät kuin kuluttajatkin – mukaan, sanoo Pauligin Kahvi-divisioonan toimitusjohtaja Elisa Markula.
Suuri osa kahvin hiilijalanjäljestä syntyy kuluttajan kotikeittiöissä. Omilla arkisilla teoilla ja valinnoilla voi siis vaikuttaa.
Kotikeittiön kahvinjuojan ilmastoteot
1. Älä pidä kahvinkeitintä turhaan päällä.
2. Valmista kahvia kerralla sopiva määrä, näin turhaa hävikkiä ei synny.
3. Lajittele kahvipurut biojätteeseen ja tyhjät kahvipaketit muovipakkausten keräyspisteeseen.
Lähde: Paulig