Kanaruoat ja kanareseptit

Kanaruoat ja kanareseptit

Päivitetty 25.3.2024

Mitä ruokaa kanasta? Kana sopii erinomaisesti moniin arjen luottoruokiin kuten kanapastaan, kanasalaattiin, kanawokkiin ja kanakeittoon, mutta aivan yhtä hyvin monipuolinen kana sopii juhlavampiinkin hetkiin sekä grilliin. Poimi tästä helpot ja nopeat kanareseptit arkeen. Bonuksena saat myös ideoita juhlavampiin kanaresepteihin sekä kanan grillaamiseen!

Nopeat kanaruoat ovat arjen suosikkeja, eikä ihme! Helpot ja super suositut kanareseptit kuten kana-riisivuoka, kanawokki, helppo butter chicken, kanatortillat ja kananugetit kannattaakin napata viikon ruokalistalle – super maukkaita ja nopeita broileripyöryköitä unohtamatta!

3 x helppo ja nopea kanaresepti arkeen 680x300 Kuvassa: 3 x helppo arkiruoka kanasta – kana-riisivuoka, butter chicken ja kanamakaronilaatikko.

Lounaalle sopivat hyvin kevyet mutta maukkaat kanareseptit. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kana-avokadosalaatti, kevyt ja lämmittävä kanakeitto tai Japanista vaikutteita saanut bento-box.

Kana sopii hyvin myös juhlaan, esimerkiksi pääsiäiseen. Kokeile vaikka näyttävää mutta helposti valmistuvaa kokonaista kanaa (artikkelin pääkuvassa). Reseptin siihen sekä viiteen pääsiäismenuun löydät täältä. Myös kesän grillikaudella kanasta saa vaikka mitä herkkua aikaiseksi! Rullaa alemmas ja nappaa suosituimmat grillireseptit kanalle!

Katso alta parhaat kanareseptit!

Haastamme sinut kokeilemaan jotain uutta kanareseptiä arjen iloksi. Inspiroidu alla olevista kanaresepteistä ja löydä uusia suosikkeja vakkarikanaruokien rinnalle!

PS. Tutustu myös kanan eri osiin ja siihen, mihin ruokiin ne parhaiten sopivat!