Näin saat käytettyä loppuun vajaat purkit ja lisättyä makua ruokiin

Näin saat käytettyä loppuun vajaat purkit ja lisättyä makua ruokiin

Päivitetty 23.4.2020

Monesti resepteihin tarvitsee vain osan purnukasta ja loppu jää orpona pyörimään jääkaapin perukoille. Katso alta vinkit, miten saat annettua uuden elämän purnukoiden lopuille.

Kookosmaito

  • Korvaa osa riisin keitinvedestä kookosmaidolla niin saat täysin uutta makua perusriisiin
  • Lorauta kasviskeittojen joukkoon. Kookosmaito sopii erityisen suunmukaisesti yhteen punajuuren kanssa, kokeile esimerkiksi tätä punajuurikeiton reseptiä.
  • Kookoskinuski on täyttä nautintoa marjojen, hedelmien tai jäätelön kanssa.
  • Lisää trooppisen smoothien joukkoon.

Maustetahnat

  • Currytahnaa voi sekoittaa tuttujen ruokien kuten jauheliha- tai kasvispihvien joukkoon. Kokeile myös broilerin marinadin seassa. Kokeile myös curry-jauhelihakeitossa. Keittoon tulee ohjeen mukaan ruokalusikallinen currytahnaa, ehkäpä juuri sen verran kuin sinun purkin pohjallesi on jäänyt jämätahnaa.
  • Harissa maustaa uuniijuurekset, antaa pientä potkua tomaattipohjaisiin kastikkeisiin ja sopii erinomaisesti broilerin maustamiseen.
  • Pesto sopii lihapullien joukkoon, kokeile näiden pestolihapullien reseptiä. Pizzaperjantaina voit tiputella pestonokareita lisämausteeksi pizzapalojen päälle. Voit myös sujauttaa pestoa perunamuusin joukkoon tai tehdä sekoittaa pestoa tuorejuuston joukkoon omatekoiseksi pestolevitteeksi.

Jogurtti

  • Maustamaton jogurtti sopii kevyeksi salaatinkastikkeeksi. Heitä mukaan tuoreita tai kuivattuja yrttejä, valkosipulia, tilkka sitruunamehua sekä ripaus suolaa ja mustapippuria.
  • Kevennä majoneesipohjaisia kastikkeita jogurtilla.
  • Turkkilaisesta jogurtista voi leipoa meheviä jogurttileipiä.
  • Käytä kuivatuilla yrteillä jogurtti marinointiin, katso täältä erityisesti lampaalle soveltuvan jogurttimarinadin resepti.
  • Hyödynnä loput jogurttipurkista smoothien joukossa.
  • Lisää turkkilaista jogurttia kerman tapaan lämpimiin ruokiin kokkailun loppupuolella, ettei jogurtti juoksetu.
  • Kasviskeitoissa toimii nokare turkkilaista jogurttia smetanan tapaan.

Tomaattisose

  • Täyteläinen tomaattisose sopii antamaan lisämakua tomaattikastikkeisiin. Tomaattisose tuo ruokaan pitkän haudutuksen makeaa makua. Kokeile tomaattikastiketta pastan kanssa.
  • Lisää tomaattisosetta antamaan viimeinen silaus keittoihin ja pataruokiin. Maun lisäksi se tuo ruokaan kauniin värin. Kokeile esimerkiksi hapankaali-nakkikeitossa.
  • Löytyykö kaapistasi tomaattisoseen lisäksi myös vajaa pakkaus risottoriisiä? Juhlista kaapin tyhjennystalkoita ihanalla tomaattirisotolla.