Köyhät ritarit rikkailla täytteillä

Köyhät ritarit rikkailla täytteillä

Julkaistu 8.5.2018

Onko herkullisempaa tapaa hyödyntää kuivahtaneen pullapitkon tai vehnäleivän loppu kuin valmistaa siitä perinteisiä köyhiä ritareita? Köyhät ritarit vievätkin monen makumatkalle omiin lapsuusvuosiin.

Köyhiä vai rikkaita ritareita

Köyhiin ritareihin liittyy paljon tarinoita. Yhden mukaan köyhät ritarit valmistetaan kuivahtaneet leivästä ja rikkaat puolestaan pullapitkosta. Toiselle taas nokare kermavaahtoa tekee köyhistä ritareista rikkaita. Yhtä kaikki, kermavaahdolla ja marjoilla ryyditetyt ritarit ovat herkullinen nostalgiajälkiruoka ja loistava tapa hyödyntää kuivahtaneen pullapitkon tai leivän loppu.

Onko herkullisempaa tapaa hyödyntää kuivahtaneen pullapitkon tai vehnäleivän loppu, kuin valmistaa siitä perinteisiä köyhiä ritareita? Köyhät ritarit vievätkin monen makumatkalle omiin lapsuusvuosiin.

Arjen luksusta

Myös arki-iltoina saa välillä herkutella. Varsinkin, jos vaalea leipä tai pulla on päässyt kuivahtamaan. Silloin on aika valmistaa köyhiä ritareita ja herkutella ne rikkailla täytteillä. Asteen verran rikkaammat ritarit syntyvät käyttämällä Pirkka kanelipitkoa. Perinteisesti ranskanleivästä valmistettu jälkiruoka onnistuu tosin mistä tahansa muustakin vaaleasta leivästä tai pullasta. Tarjoa keralla kermavaahtoa sekä pakastemarjoja.

Köyhät ritarit syntyvät Pirkka-tuotteilla