K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Näillä kuiva-ainekaapin aineksilla taiot monipuolisesti arkiruokia - katso vinkit ja reseptit

Näillä kuiva-ainekaapin aineksilla taiot monipuolisesti arkiruokia - katso vinkit ja reseptit

Suhtaudu kuiva-ainekaappiisi Sherlock Holmesin uteliaisuudella ja kurota rohkeasti kohti kaapin vähemmän koluttuja nurkkia. Jos kouraiset käteesi jonkin näistä aineksista, olet jo askeleen lähempänä herkullista arkiateriaa.

Riittoisa soijarouhe

Kun kaapistasi löytyy pussillinen soijarouhetta, on proteiinipitoinen ja edullinen ateria aina kätesi ulottuvilla. Pussillinen riittää useaan täyttävään ateriaan ja rouhe käy moniin arkiruokiin jauhelihan tapaan. Soijarouhe päihittää kuitenkin jauhelihan erittäin pitkässä säilyvyydessään. Voit myös kokeilla vaihteeksi soijaa suikalemuodossa, jolloin se käy korvaamaan kanan ruoanlaitossa.

Chili sin carne 2019 kopio Chili sin carne

Kokeile näitä:

Tomaattisäilykkeet - säilykkeiden moniottelijat

Tomaattisäilykkeitä löytyy monessa muodossa tomaattimurskasta, soseeseen ja kokonaisiin tomaatteihin. Muista myös aurinkokuivatut tomaatit, joilla saat heti rutkasti täyteläistä aromia ruokiin. Tomaattimurska on mainio pohja esimerkiksi erilaisille lämmittäville keitoille ja hujauksessa valmistuville pastakastikkeille.

Tomaattipasta 680x300 Tomaattipasta

Kokeile näitä:

Takuuvarma tonnikala

Arjen apuri tonnikalapurnukka on monelle tuttu jo opiskeluaikojen keittiöistä. Pitkään säilyvä ja maukas tonnikala sopii pastakastikkeen lisäksi lasagneen, pizzaan ja salaattiin. Kokeile tonnikalaa täytetyissä leivissä majoneesiin tai paksuun jogurttiin sekoitettuna. Suosittelemme erityisesti houkuttelevan nopeita pikapizzoja tonnikalalla - saat samalla hyödynnettyä hieman kuivahtaneen leivän pois nurkista pyörimästä.

Pikapizzat 2020 kopio Pikapizzat

Kokeile näitä:

Koukuttavan monipuoliset kikherneet

Kikherne on ruokakaapin kameleontti, joka mukautuu tarpeen mukaan niin arkiseen bologneseen, salaattiin, hummukseen ja rapeaksi naposteltavaksi. Oletko jo päässyt maistamaan maailmalla trendikkääksi noussutta makeaa hummusta? Suklaahummusta herkullisempaa huijausta saa etsiä! Ei kannata myöskään lorauttaa kikherneiden lientä viemärin uumeniin - siitä saat nimittäin tehtyä superherkullisia vegaanisia marenkeja.

Hummus 2019 kopio Hummus

Kokeile näitä:

Vinkki! Säilytä kikherneiden liemi ja tee siitä marenkeja: marengit aquafabasta eli kikherneliemestä

Linssit ovat nopea lisä

Etkö enää muista mitä ruokaa varten alun perin ostit kaapistasi löytyvät linssit? Eipä hätää, proteiinirikkailla linsseillä hoidat monet arjen ruokamietinnät kuntoon. Olipa löytösi kuivatussa tai säilötyssä muodossa, löytyy linsseille monia helppoja käyttötapoja.

Kuivatut punaiset linssit ovat parhaimmillaan täyteläisissä keitoissa ja muhennoksissa. Toisin kuin kuivatut pavut, linssit eivät vaadi pitkiä liotusaikoja. Niille riittää huolellinen huuhtelu ja noin 10-20 minuutin keittoaika. Kypsät linssisäilykkeet taas ovat todellista pikaruokaa ja ne ovat huuhtelun kautta käyttövalmiita. Kokeile linssejä sellaisenaan tai marinoituina salaateissa, lisää täyttävyyttä keittoihin tai tee linssibolognesea.

Linssilasagne 2017 kopio Linssilasagne

Kokeile näitä: