Riittoisa soijarouhe
Kun kaapistasi löytyy pussillinen soijarouhetta, on proteiinipitoinen ja edullinen ateria aina kätesi ulottuvilla. Pussillinen riittää useaan täyttävään ateriaan ja rouhe käy moniin arkiruokiin jauhelihan tapaan. Soijarouhe päihittää kuitenkin jauhelihan erittäin pitkässä säilyvyydessään. Voit myös kokeilla vaihteeksi soijaa suikalemuodossa, jolloin se käy korvaamaan kanan ruoanlaitossa.
Chili sin carne
Kokeile näitä:
Tomaattisäilykkeet - säilykkeiden moniottelijat
Tomaattisäilykkeitä löytyy monessa muodossa tomaattimurskasta, soseeseen ja kokonaisiin tomaatteihin. Muista myös aurinkokuivatut tomaatit, joilla saat heti rutkasti täyteläistä aromia ruokiin. Tomaattimurska on mainio pohja esimerkiksi erilaisille lämmittäville keitoille ja hujauksessa valmistuville pastakastikkeille.
Tomaattipasta
Kokeile näitä:
Takuuvarma tonnikala
Arjen apuri tonnikalapurnukka on monelle tuttu jo opiskeluaikojen keittiöistä. Pitkään säilyvä ja maukas tonnikala sopii pastakastikkeen lisäksi lasagneen, pizzaan ja salaattiin. Kokeile tonnikalaa täytetyissä leivissä majoneesiin tai paksuun jogurttiin sekoitettuna. Suosittelemme erityisesti houkuttelevan nopeita pikapizzoja tonnikalalla - saat samalla hyödynnettyä hieman kuivahtaneen leivän pois nurkista pyörimästä.
Pikapizzat
Kokeile näitä:
Koukuttavan monipuoliset kikherneet
Kikherne on ruokakaapin kameleontti, joka mukautuu tarpeen mukaan niin arkiseen bologneseen, salaattiin, hummukseen ja rapeaksi naposteltavaksi. Oletko jo päässyt maistamaan maailmalla trendikkääksi noussutta makeaa hummusta? Suklaahummusta herkullisempaa huijausta saa etsiä! Ei kannata myöskään lorauttaa kikherneiden lientä viemärin uumeniin - siitä saat nimittäin tehtyä superherkullisia vegaanisia marenkeja.
Hummus
Kokeile näitä:
- Kikherne-fetapasta
- Kikhernebolognese
- Helppo hummus tai jälkkäriksi suklaahummus
- Hummupasta
- Paahdetut kikherneet naposteluun
Vinkki! Säilytä kikherneiden liemi ja tee siitä marenkeja: marengit aquafabasta eli kikherneliemestä
Linssit ovat nopea lisä
Etkö enää muista mitä ruokaa varten alun perin ostit kaapistasi löytyvät linssit? Eipä hätää, proteiinirikkailla linsseillä hoidat monet arjen ruokamietinnät kuntoon. Olipa löytösi kuivatussa tai säilötyssä muodossa, löytyy linsseille monia helppoja käyttötapoja.
Kuivatut punaiset linssit ovat parhaimmillaan täyteläisissä keitoissa ja muhennoksissa. Toisin kuin kuivatut pavut, linssit eivät vaadi pitkiä liotusaikoja. Niille riittää huolellinen huuhtelu ja noin 10-20 minuutin keittoaika. Kypsät linssisäilykkeet taas ovat todellista pikaruokaa ja ne ovat huuhtelun kautta käyttövalmiita. Kokeile linssejä sellaisenaan tai marinoituina salaateissa, lisää täyttävyyttä keittoihin tai tee linssibolognesea.
Linssilasagne
Kokeile näitä: