Kuiva-ainekaapin peruspilarit: pidä näitä aina kaapissa

Kuiva-ainekaapin peruspilarit: pidä näitä aina kaapissa

Ei taaskaan mitään ruokaa kotona? Varusta ruokakomerosi näillä paketeilla ja purnukoilla ja saat äkkiä hyvän aterian. Kun kuiva-ainekaapistasi löytyy kattaus monipuolisia ja pitkään säilyviä ruoka-aineita, säästyt myös pahimmalta nälkäkiukulta!

1. Punaiset linssit

Punaisia linssejä voit sujauttaa keittoihin, kastikkeisiin tai patoihin. Nopea linssikeitto vaatii vain muutaman raaka-aineen: linssejä, tomaattimurskaa, kookosmaitoa ja mausteita. Punaiset kuivatut linssit säilyvät pitkään, eikä niitä tarvitse liottaa ennen käyttöä.

2. Tomaattisäilykkeet

Pidä aina kaapissa muutama purkki tomaattisäilykkeitä. Tomaattimurska on kuiva-ainekaapin tukipilari, jonka avulla selätät pahimmatkin ruokapulmat. Loihdi murskasta pastakastike tai helppo pizzasoosi. Lisää tomaattimurskaan ripaus sokeria, se taittaa tomaatin hapokkuutta.

Linssibolognese Kuvassa: Linssibolognese

3. Risottoriisi

Älä säästele risottoa juhlahetkiin – se on yllättävän näppärä arkiruoka. Punajuuri- vai tomaattirisottoa? Vilkaise jääkaappiin! Arkirisoton maku määräytyy sen mukaan, mitä jääkaapista tai pakastimesta sattuu löytymään. Kokeile sieniä, broileria, kalaa, parsaa tai katkarapuja – vain mielikuvitus on rajana!

4. 00-tyypin vehnäjauhot

00-tyypin pizzajauhojen korkea proteiinipitoisuus antaa taikinaan voimakkaan sitkon. Pizzan täytteeksi sopii lähes kaikki hävikkiruoka: juustojen jämät, ylijäänyt bolognesekastike, nahistuneet vihannekset ja eilispäivän perunat. Taikinapallot voi myös pakastaa.

Napolilainen pizza kuvitus Kuvassa: Napolilainen pizza

5. Cashewpähkinät

Cashewpähkinät sopivat välipalaksi, mutta myös ruoanlaittoon. Pannulla paahdetut cashewpähkinät tuovat rakennetta wokkeihin ja kastikkeisiin. Pähkinöillä saa huijattua kermaisuutta: lisää niitä tomaattikastikkeeseen ja soseuta.

6. Kookosmaito

Kookosmaidosta teet pohjan aasialaistyyppisille kastikkeille ja keitoille. Surauta sitä smoothien joukkoon tai kokeile kookosriisipuuroa! Äläkä säikähdä, jos kookosmaidon rasvainen osa on kerrostunut purkin pintaan. Se on kookosmaidolle ominainen piirre, eikä vaikuta käyttökelpoisuuteen.

Kookos-katkarapu-nuudeliwokki 2017 Kuvassa: Kookos-katkarapu-nuudeliwokki

7. Kikherneet

Lisää kikherneitä salaattiin, kastikkeisiin, mausteisiin curryihin tai paahda rapeiksi ja ripottele keiton pinnalle. Suolaliemeen säilötyt kikherneet ovat heti käyttövalmiita – valuta ne vain siivilässä ja huuhdo. Ota talteen myös kikherneiden liemi eli aquafaba! Se on ihmeellinen taikaliemi, joka toimii munan korvikkeena marengin ja majoneesin valmistuksessa.

8. Spagetti

Kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, valmista pasta aitoon italialaiseen tyyliin muutamasta raaka-aineesta: yksinkertaisimmillaan tarvitset maistuvaan pastaan vain oliiviöljyä, valkosipulia, parmesaania ja pastan keitinvettä. Spagetti tarjoaa oivallisen tarttumapinnan erilaisille pastakastikkeille!

Valkosipulichilipasta vartissa Kuvassa: Valkosipuli-chilipasta