Lämpimän maukas herkku, tuhti uuniperuna tai -bataatti

Lämpimän maukas herkku, tuhti uuniperuna tai -bataatti

Päivitetty 22.11.2017

Mehevillä herkuilla täytetty, lämmin uuniperuna maistuu talvella niin pikkunälkään kuin reiluna aterianakin.

Sopivasti retrot uuniperunat ovat täydellistä talvipäivien ruokaa! Uuniperunat ovat helppoja valmistaa ja saat niihin vaihtelua erilaisilla täytteillä. Valitse uuniperunaksi jauhoinen perunalajike, kuten Rosamunda. Pese perunat huolellisesti ja pistele kuoreen haarukalla muutama reikä. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat kypsiä.  Halutessasi voit vaihtaa perunan myös bataattiin, mutta huomioithan, että suurikokoinen bataatti vaatii perunaa pidemmän kypsennysajan.

Merellisiä täytteitä uuniperunoille

Miltä kuulostaa höyryävä uuniperuna herkullisen katkaraputäytteen kera? Valitse uuniperunoiden teemaksi merelliset herkut ja valmista perunalle useampi erilainen täyte - miltä maistuisi tonnikalatäyte tai wasabi-lohitahna?

Helppo raputäyte syntyy puolestaan ravunpyrstöistä sekä ruohosipulituorejuustosta. Halutessasi saat annokseen pientä lisäpotkua Pirkan makealla chilikastikkeella

Makumatka Lappiin tai Meksikoon

Vie uuniperuna makumatkalle Lappiin ja valmista uuniperunan kylkeen makuhermoja hivelevä porotäyte. Herkkutäyte syntyy myös sinihomejuustosta. Uuniperunat ja sinihomejuustotäyte sulattavat taatusti jokaisen juustonystävän sydämen.

Meksikolaismakujen ystävä pyöräyttää perunalleen puolestaan mausteisen texmex-täytteen, joka syntyy jauhelihasta, jalapenoviipaleista, taco-mausteseoksesta sekä tomaattimurskasta. Muista hienontaa uuniperunan päälle vielä tuoretta basilikaa!