Nuotio

Lämpimässä säilyvät matkaväät

Julkaistu 22.5.2024

Oletko lähdössä retkelle luontoon tai road tripille halki maan? Hyvän retken olennainen osa on hyvät eväät, joilla nälkä pysyy poissa! Katso vinkit lämpimässä säilyviin eväisiin tästä artikkelista.

Myslipatukoista ja pähkinöistä lisää energiaa

Jos retkireitti on pitkä tai vaativa, mukaan kannattaa varata myslipatukoita. Energiapitoiset myslipatukat ovat kevyitä kantaa ja niistä on helppo tankata lisää virtaa, kun voimat meinaavat loppua. Myslipatukoita voi valmistaa myös itse!

Pakkaa mukaan myös pähkinöitä ja rusinoita. Pähkinöiden ja kuivattujen marjojen tai hedelmien sekoitus on kevyttä ja ravintoarvoiltaan tiivistä retkiruokaa. Muista herkutella retken aikana myös mustikoilla ja puolukoilla.

Lettuja nuotiolla

Lettutaikinan voi valmistaa vaikka termospulloon, se eristää kylmää siinä missä lämpöäkin. Perinteisten lettujen lisäksi myös pinaattiletut tai proteiiniletut maistuvat retkellä ihanilta.

Mikään ei voita nuotiomakkaraa!

Jos päiväreitin varrelle osuu nuotiopaikka, mukaan kannattaa pakata myös grillimakkaraa. Vakuumipakatut makkarat säilyvät mukavasti muutamien tuntien vaelluksen ennen nuotiopaikkaa. Voit tehdä makkaroista myös vartaita tai nyyttejä, kun valmistelet muut ainekset hieman etukäteen.

Lämmintä retkiruokaa

Lämpimän retkiaterian voi valmistaa myös ruokatermokseen. Laita pata-ainekset hautumaan, ja parin-kolmen tunnin kuluttua ruoka on hautunut itsestään valmiiksi. Lisäksi sosekeitot pysyvät hyvin lämpiminä termospullossa! Voit myös valmistaa vaikkapa nuudelikeittoa, jos valmistat liemen valmiiksi termokseen ja lisäät kuivat nuudelit lämpimään liemeen.

Jos aiot yöpyä metsässä, mukaan kannattaa varata trangia eli retkikeitin. Sillä saat keitettyä vettä esimerkiksi aamupuuroa varten. Puuroannospussit ovat käteviä, sillä niihin tarvitsee lisätä vain vesi. Kannattaa katsastaa myös pussikeitto- ja muu ateria-ainesvalikoima. Riisiruokiakin löytyy pikavaihtoehtoina.

Pakkaa mukaan retkieväät K-ruokakaupastasi

Lisää ideoita arkiruokailuun