Lämpimät voileivät tulevat taas

Lämpimät voileivät tulevat taas

Lämpimät voileivät eli ”lämppärit” ovat tekemässä paluuta. Tämä retroruoka sopii erinomaisesti väli- tai iltapalaksi, ja täytteet voi valita mielensä mukaan. Vain mielikuvitus on rajana!

Lämpimien voileipien juju on rapea leipä ja lämmin täyte. Lämpimät leivät voi gratinoida uunissa, paistaa pannulla, grillata tai valmistaa voileipägrillissä. Muhkeilla täytteillä voikkarista tulee kokonainen ateria.

Lihaa leivän päälle

Lihatäytteiset lämpimät voileivät ovat ruokaisia ja sopivat kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi. Tuhdit lihapullasliderit taltuttavat suuremmankin nälän. Ne täytetään tomaattisilla lihapullilla, BBQ-sipuleilla ja cheddarjuustolla.

Kana erilaisine makupareineen on klassinen vaihtoehto lämpimiin leipiin. Esimerkiksi pekoni-jalapenogrillileivät maistuvat tulisen ruoan ystäville. Kana-brietoastit ovat yhdistelmä rapeaa leipää, kermaista brietä ja makeaa boysenmarjahilloa.

Myös tonnikala ja lohi sopivat lämpimiin voileipiin. Mehevä lohi-BLT sandwich sisältää paistettua lohta ja nimensä mukaisesti pekonia, salaattia ja tomaattia (bacon, lettuce, tomato). Klassiset lämpimät tonnikalaruisleivät ovat edullinen ja täyttävä ruoka vaikkapa opiskelijatalouteen.

Lämppäristä on moneksi

Lämpimät leivät sopivat myös juhlavampiin tilaisuuksiin. Esimerkiksi nyhtötrendin mukainen herkullinen pull-apart bread eli nyhtöleipä on helppotekoinen ja riittää suuremmallekin vierasmäärälle vaikkapa illanistujaisiin. Lämpimät mozzarellaleivät ovat kauniita suupaloja juhla-aterian alkupalaksi tai vaikkapa kevään piknikille.

Kokoa lämmin herkkuleipä

Rapea kuori ja lämmin täyte

Sinua saattaisi kiinnostaa