Levite tekee leivän!

Levite tekee leivän!

Maistuvat tahnat, dipit ja levitteet nostavat leivän uusiin ulottuvuuksiin! Ota reseptit testiin ja löydä uusi kaveri leivän päälle.

Fantastinen feta

Suolainen feta hurmaa salaateissa ja piirakoissa, mutta välimerellinen juusto taipuu myös oivaksi levitteeksi leivän päälle. Vaahdota fetaa tuorejuuston kanssa tehosekoittimessa ja nauti tuoreiden tomaattien kanssa vaalealla leivällä tai vohveleiden kanssa. Kokeile myös kauniin vihreää feta-mantelilevitettä, jota ryhdittävät sitruuna ja basilika!

Hummuksen uudet tuulet

Välimeren alueelta kotoisin oleva hummus on terveellinen ja maistuva tahna. Kikherneistä valmistettuun tahnaan voi lisätä halutessaan esimerkiksi lehtikaalia ja avokadoa. Kokeile myös kauniin värisiä punajuuri- ja porkkanahummuksia. Hummus maistuu erinomaisesti niin dippinä kuin leivänpäällisenäkin. Kokeile erityisesti aamupalalla paahtoleivällä ja naposteltavana pitaleivän kanssa 

Voitele vegellä

Kikherneiden lisäksi myös muut kasvit ja vihannekset maistuvat leivän päällä! Mitä jos voitelisitkin aamupalaleivän munakoisosta valmistetulla baba ganoushilla, kukkakaalista tehdyllä tahnalla tai pirteän värisellä hernelevitteellä? Karjalanpiirakoiden uusi paras kaveri on raikas porkkanalevite

Tapenade eli oliivitahna

Tapenade on provencelainen oliivitahna, joka valmistetaan perinteisesti hienontamalla oliiveja, anjovisfileitä ja kapriksia yhdessä oliiviöljyn kanssa. Suolainen herkku maistuu erityisesti patongin kanssa ja se on maukas tarjottava esimerkiksi illanistujaisiin! Kokeile myös ruokaisempaa tonnikalatapenadea esimerkiksi eväsleipiin.

Pesto on pop

Klassinen vihreä pesto valmistuu basilikasta, mutta hurmaavia tahnoja voi valmistaa myös muista yriteistä ja kasveista. Kokeile pestoa esimerkiksi rucolasta, lehtikaalista, tillistä, korianterista, herneistä ja nokkosesta! Yrttien lisäksi peston maut voi myös syksyn sienisatoon. Herkuttele pesto tuoreen leivän kanssa. Kiireinen oikaisee valmiilla Pirkka-pestoilla. Esimerkiksi Pirkan punaisesta pestosta ja raejuustosta syntyy maukas levite leivän päälliseksi ja vihreästä pestosta ja keitetyistä kananmunista ihana päällinen karjalanpiirakoille! 

Makeat levitteet

Paahtoleivät ja croissantit maistuvat myös makeiden levitteiden kanssa. Hillot ja marmeladit ovat vakiovaruste monien maiden aamiaispöydässä ja suklaiset levitteet ovat ihana lisä hitaisiin aamuihin ja herkkuhetkiin. Kokeile valkosuklaa-pistaasilevitettä paahtoleivällä ja ihanaa juuston ja makean viikunahillon yhdistelmää patongin kanssa!