Lihapullan kansainväliset maut
Päivitetty 30.8.2018Ruotsalaiset ovat omineet lihapullat kansallisruoakseen, mutta melkein jokaisella ruokakulttuurilla on omat variaationsa lihapyöryköistä. Pyöräytä siis seuraavalla kerralla pulliin makuja maailmalta!
Lihapullia maailman eri kolkista
Melkein jokaisella ruokakulttuurilla on oma tapansa valmistaa lihapullia. Aasialaiset lihapullat tehdään porsaanlihasta ja maustetaan chilillä, korianterilla sekä currytahnalla. Kreikkalaiset pyöräyttävät pullat lampaanlihasta ja mehevöittävät taikinan fetajuustolla, oliiveilla ja tuoreella mintulla. Italialainen isoäiti, eli nonna, upottaa lihapullansa herkulliseen tomaattikastikkeeseen ja tarjoilee annoksen spagetin kanssa.
Tee itse tai tuunaa valmispullia
Jos et halua valmistaa lihapullia alusta asti itse, käytä valmispullia ja tuunaa kastikkeeseen muiden maiden makuja. Lihapullat voi myös tarjota turkkilaiseen tyyliin pitaleipätaskuissa tai amerikkalaisessa hengessä hampurilaissämpylöiden välissä. Raikas kreikkalainen tsatsiki-kastike sopii pullien pariksi, ja itämaisen ruoan ystävien kannattaa kokeilla currykastiketta.