Lisää juureksia pöytään, kiitos!

Lisää juureksia pöytään, kiitos!

Päivitetty 4.1.2018

Pitkän talven ja lyhyen satokauden takia on Suomessa syöty perinteisesti paljon juureksia. Juureksista syntyykin edullista ja maistuvaa arkiruokaa.

Kotimainen ja kaukomaat kohtaavat

Luo perspektiiviä kotimaisiin juureksiin uusilla makumaailmoilla. Harissamaustetut juurekset lennättävät ruokailijan taikamatolla Tunisiaan. Paahdettu juuriselleri saa pintaansa muskottipähkinää ja kylkeensä eksoottisen vaniljavoin.

Harissajuurekset

Upota juurekset lettutaikinaan

Lettutaikina saa maukkautta ja mehevyyttä erilaisista juureksista. Sopii erinomaisesti loppusijoituspaikaksi jääkaapin perälle kummittelemaan jääneille juureksille ja muille kasviksille - raasteeksi vain ja lettujen sekaan! Kun valmistat kaveriksi maukkaan täytteen, ruokaisa lettuateria korvaa illallisen.

Juuresletut

Vaihtelua vihreään salaattiin

Juurekset tuovat mukavaa vaihtelua salaatteihin niin raakoina kuin uunissa pehmeiksi paahdettuinakin. Kyssäkaali-omenasalaatti on raikas lisäke etenkin raskaammille ruoille. Uunijuurekset fetalla sopii ruokaisaksi kasvisateriaksi sellaisenaan!

Kyssäkaali omenasalaatti

Ranskalaiset juureksista

Välillä arkiruoankin kanssa voi iloitella, ja tarjota lisäkkeenä ranskalaisia. Nämä ranskalaiset tehdään kuitenkin perunoiden sijaan juureksista! Pirkka juuresranskalaiset tarjoavat helpon vaihtoehdon, mutta voit tehdä juuresranskikset itsekin.

Juuresmakkaraperunat