Loppukesän virkistävät kahvi- ja teedrinkit

Loppukesän virkistävät kahvi- ja teedrinkit

Julkaistu 28.11.2017

Ahkera arki on alkanut jo tovi sitten, joten pieni lisäpiristys on varmasti paikallaan. Tuunaa aamukahvisi ja iltapäiväteesi uuteen uskoon – miltä kuulostaisi pehmoinen matcha latte tai kylmä minttutee? 

Uusi matcha latte on hellä vatsalle

Matcha latte piristää suloisesti ja vatsaa säästäen. Maultaan makeahko ja pehmeän maanläheinen matcha latte on aivan kuin cafe latten vihreä serkku. Kokeile korvata aamukahvisi vihreätee-jauheesta valmistettavalla kuumalla juomalla.

Valmistat virkeän vihreän matcha latten helposti. Sekoita matcha-vihreäteejauhetta 1–2 teelusikallista pieneen määrään vettä – tuloksena on tahnamainen koostumus. Kuumenna maitoa kattilassa ja vaahdota se maidonvaahdottimella. Kaada lämmin maito matcha-tahnan päälle samalla sekoittaen. Voit myös halutessasi käyttää soija- tai mantelimaitoa. Sekoita kunnolla ja tarvittaessa makeuta esimerkiksi agavesiirapilla.

Minttuinen iltapäivän teehetki

Vihreä väriteema sopii hyvin myös teejuomiin. Lempeän virkistävä kylmä minttutee, esimerkiksi iltapäivän lepohetken lomassa nautittuna, auttaa jaksamaan päivän projektit loppuun. Säästä riippuen minttuteen voi nauttia myös kuumana.

Litranvetoiseen teekannulliseen tarvitset kaksi isoa mintunoksaa sekä litran vettä. Kiehauta vesi ja laita mintunoksat teekannuun. Kaada päälle kuuma vesi ja makeuta teejuoma sokerilla, hunajalla tai agavesiirapilla. Anna teen jäähtyä ja kaada se jäillä täytettyihin laseihin. Koristele valmiit annokset mintunlehdillä.

Kokeile myös sitruunalla ja appelsiinilla maustettua jääteetä.

Pimenevien iltojen kardemummakahvi

Hiljaa hiipivä iltojen pimeys antaa mahdollisuuden sytyttää kynttilät ja nauttia loppukesän tunnelmasta kardemummakahvia hörppien. Kardemumma tuo kahvin oman aromin esiin ja maustaa sen ihanan syksyiseksi. Voit valmistaa kardemummakahvia tavallisella kahvinkeittimellä, espressokeittimellä tai pressopannussa.

Mittaa suodatinkahvi-, pannukahvi- tai espressokahvijauhetta sen verran kuin tarvitset ja sekoita kahvijauheeseen kardemummaa. Noin puoli teelusikallista kardemummaa riittää maustamaan viisi kupillista kahvia. Määrää voi nostaa jos kardemumman maku miellyttää. Liika kardemumma peittää kuitenkin kahvin oman maun.