Maidottomat ja kasvipohjaiset jäätelöt

Maidottomat ja kasvipohjaiset jäätelöt

Päivitetty 6.6.2018

Ihana jäätelökesä! Maidottomat ja kasvipohjaiset jäätelöt maistuvat kaikille jäätelönystäville, mutta ovat myös vegaanille sopivia.

Banaanista ja cashewista kermaisuutta jädeen

Pakastettu banaani on oikea ihmeraaka-aine kotitekoisen jäätelön teossa. [Nopea banaanijäätelö] syntyy vain kahdella raaka-aineella: pakastetuista banaaninpaloista ja lorauksesta soijamaitoa. Herkun voit viimeistellä rouhitulla, maidottomalla Pirkka Luomu Reilun kaupan tummalla suklaalla. Banaani ja maapähkinävoi maistuvat ihanalta yhdessä ja näistäkin simppeleistä aineksista syntyy maidoton banaani-maapähkinäjäätelö. Vegaanisessa porkkana-halvajäätelössä maistuvat halvasta tutut mausteet kaneli ja kardemumma. Kermaisen koostumuksensa jätski saa liotetuista cashewpähkinöistä.

banaanijaatelo kuvitus

Täyteläiset kookoskermajäätelöt

Kookoskermajäätelöissä voit maistaa häivähdyksen tropiikkia. Jäätelöön voit käyttää joko kookoskermaa tai jääkapissa säilytetyn kookosmaitotölkin pinnalle nousevaa kermaa. Yhdistä kookos mehukkaiden trooppisten hedelmien kanssa. Kokeile ainakin mango-kookosjäätelöä ja kookos-melonijäätelöä. Ananas-kookospuikot voit vielä dipata maidottomaan suklaaseen ja koristella kookoshiutaleilla.

Viilentävät mehujäät

Mikä olisi parempaa kuumalla kesäsäällä kuin napata pakastimesta itse tehty, viilentävä mehujää? Hedelmä-marjamehujäät pirskahtelevat värikkyyttä ja voit käyttää niihin lempihedelmiäsi tai -marjojasi. Pirteän oransseissa mango-porkkanapuikoissa yhdistyvät trendikkäästi vihannekset ja hedelmät. Mehujäät saavat luonnollisen makeutensa marjoista, hedelmistä ja mehuista, joten ne sopivat terveelliseksi ja mieluisaksi välipalaksi myös lapsille.

hedelmämehujäät