Maitosuola – suomalainen ruokainnovaatio

Maitosuola – suomalainen ruokainnovaatio

Julkaistu 10.4.2018

Kiinnitätkö huomiota omaan suolankäyttöön? Tiesitkö, että päivittäisiestä suolasta 80% tulee elintarvikkeista piilosuolana. Suolaa voi vähentää esimerkiksi vaihtamalla leivän ja leivänpäälliset vähäsuolaisempiin.

Maitosuola on Valion keksintö, jossa on onnistuttu säilyttämään suolan maku, mutta vähentämään suolan määrää 80%. Valitsemalla tuotteita, joissa on käytetty maitosuolaa, oma suolankäyttösi pienenee. 

Miten maitosuola syntyy?

Kaikki lähtee herasta, joka syntyy sivutuotteena juustonvalmistuksessa. Hera koostuu maidon luontaisesta heraproteiinista ja maidon mineraaleista, kuten jodista ja kaliumista. Kun heraosasta erotetaan heraproteiini, jäljelle jää maidon luontaisia mineraaleja sisältävä Valio ValSa® Maitosuola®

Maitosuola

Maitosuola sisältää 80% vähemmän natriumia kuin tavallinen suola. Natriumin sijaan suolaisen maun antaa maidon luontaisesti sisältämä kalium, joka on yhdistelmä karvautta ja suolaisuutta. Sitruunahappo ja maitohappo korostavat suolaisuutta.

Valion keksinnön avulla voidaan valmistaa entistä vähäsuolaisempia tuotteita

Maitosuolan ansiosta elintarvikkeiden suolapitoisuus saadaan selvästi pienemmäksi mausta tinkimättä. Maitosuola on täysin luonnollista ja peräisin lehmien ravinnosta. Uuden keksinnön ansiosta elintarvikkeista on onnistuttu vähentämään suolaa merkittävästi. Maitosuolaa sisältävissä tuotteissa, Valion Polarissa ja Oivariinissa sekä Fazerin Reilu-sämpylöissä on 50% vähemmän suolaa.