Makumatka Kreikkaan

Makumatka Kreikkaan

Lähdetään makumatkalle Kreikkaan, raikkaiden kreikkalaisten salaattien, pehmeiden fetajuustojen ja mureiden lammasruokien maahan.

Alkupalaksi salaattia ja tsatsikia

Kreikkalainen salaatti eli fetajuustosta, tomaatista, oliiveista, punasipulista, paprikasta ja kurkusta valmistettava horiatiki-salaatti on monen suomalaisenkin suosikki. Salaatista tuttuja makuja voi yhdistää myös piirakkaan tai vaikka voileipäkakkuun

Tsatsiki eli paksusta jogurtista, kurkusta, valkosipulista ja mintusta valmistettava kastike on monen suurta herkkua. Tsatsiki sopii liharuokien tai salaatin kanssa tarjottavaksi, sekä helppona alkuruokana leipäpalojen kanssa suuhun kauhottavaksi!

Pääruoaksi kasvista vai meheviä lihoja?

Moussaka on toinen kreikkalainen klassikko. Moussaka tehdään perinteisesti munakoisosta, mutta myös peruna sopii mainiosti tähän herkkuun. Kokeile vaikkapa sekä munakoisosta että perunoista ja lampaanjauhelihasta valmistettua moussakaa, joka maustetaan kanelilla. Toinen herkullinen laatikkoruoka on omaa makaronilaatikkoamme vastaava kreikkalainen pastitsio eli pastavuoka.

Ovatko stifado, souvlaki ja keftedes tuttuja ruokalajeja? Stifado on uunissa pitkään haudutettava kreikkalainen lihapata lampaan- tai naudanpaistista. Souvlaki eli kreikkalaiset lihavartaat valmistetaan yleensä vartaassa marinoidusta karitsasta ja kasviksista. Souvlaki on suosittua katuruokaa Kreikassa. Keftedes eli kreikkalaiset lihapullat eroavat meille tutusta klassikkoruoasta siten, että valmistetaan lampaanjauhelihasta ja maustetaan yrteillä. Keftedesit voi leivittää, paistaa rasvassa ja tarjota tomaattikastikkeen kera.

Jälkiruoka taiteillaan filotaikinasta

Jälkiruokana maistuu esimerkiksi ohuesta filotaikinasta valmistettu leivonnainen, baklava. Erittäin makeaa herkkua riittää jo pienikin pala makeannälän tyydyttämiseen. Myös tuoreet hedelmät jogurtin ja hunajan kera tarjottuna ovat Kreikassa suosittu jälkiruoka - kokeile vaikkapa tätä herkullista ohjetta!

Makuja Kreikasta

Sinua saattaisi kiinnostaa