Melkein kuin tyhjää söisi!

Melkein kuin tyhjää söisi!

Julkaistu 28.11.2017

Kasvikset ovat paitsi maukkaita, myös terveellisiä ja niissä on usein niukasti kaloreita. Nappaa K-ruokakaupastasi mukaan nämä viisi pienikalorista kasvisherkkua!

Kaalit

Kaalit

Kaalit täyttävät vatsan nopeasti vähin kalorein. Parhaan hyödyn saat kypsentämättömistä tai kevyesti höyrytetystä kaalista, mutta älä epäröi hyödyntää niitä myös keitoissa, uuniruoissa tai padoissa. Maistele rohkeasti eri kaaleja: valmista valkokaalista coleslaw-salaatti, lehtikaalista sipsejä ja kukkakaalista keitto.

Fenkoli

Fenkoli

Fenkolia käytetään usein mausteena tuomaan makua erilaisiin ruokiin, mutta sitä voi hyvin pilkkoa myös salaattien ja uuniruokien joukkoon. Maultaan fenkoli on makeahko ja mausteinen, raakana se muistuttaa hieman anista. Tutustu fenkoliin raikkaan fenkoli-sitrussalaatin tai lohi-fenkolikeiton avulla.

Punajuuri

Punajuuri

Makea ja värikäs punajuuri on monipuolinen juures, joka soveltuu käytettäväksi monenlaisissa ruoissa. Juures pääsee oikeuksiinsa niin punajuuripihveissä, maukkaassa punajuurisosekeitossa kuin arkiherkuksi sopivassa jauheliha-punajuurilaatikossakin. Keitetty, höyrytetty tai uunissa paahdettu punajuuri sopii myös sellaisenaan kasvislisäkkeeksi. Muista kypsentää punajuuri kunnolla ennen käyttöä!

Maa-artisokka

maa-artisokka
Monelle vieraampi maa-artisokka on miedon makuinen ja moneen taipuva juures. Maa-artisokkaa voi käyttää perunan tavoin ruokien lisukkeena keitettynä, paahdettuna tai soseutettuna, mutta hienona raaka-aineena se sopii erinomaisesti esimerkiksi klassikkona pidettyyn maa-artisokkakeittoon. Maa-artisokka on perunaa vähäkalorisempi vaihtoehto, joten sitä voi käyttää myös perunapohjaisissa ruoissa perunan korvikkeena.

Nauris

nauris

Nauris on ikivanha viljelykasvi, jota käytettiin aikoinaan Suomessa yhtä yleisesti kuin perunaa nykyään. Tämä juures sopii erityisen hyvin patoihin ja keittoihin, mutta toimii loistavasti myös raakana sellaisenaan esimerkiksi dippikastikkeen kanssa. Nauriista pyöräytät myös mainion lisäkkeen, hunajanauriit sopivat niin liha-, kana- kuin kalaruokienkin kylkeen.