Nopeat ja näppärät eväät

Nopeat ja näppärät eväät

Arjen kiireessä on tärkeää huolehtia omasta jaksamisesta. Oikeat ja riittävät eväät antavat energiaa suoriutua päivän askareista ja pitävät mielen virkeänä. Herkkueväät saa napattua mukaan kätevästi suoraan K-ruokakaupoista: paistopisteestä, salaattibaarista ja eri tuoteosastoilta.

Paistopisteeltä uunituoretta evästä

K-ruokakauppojen paistopisteillä paistetaan päivittäin sekä suolaisia että makeita eväsherkkuja. Nopeaa ja helppoa ruokaa etsivälle on tarjolla uunituoreita leipiä, sämpylöitä, riisipiirakoita, pasteijoita sekä pullia.

Paistetut eväsherkut maistuvat joko sellaisinaan tai mehevillä täytteillä ja päällisillä. Eväsleivän tai -sämpylän, päälle sipaistaan kevyesti tuorejuustoa tai ladotaan valmiiksi viipaloitua juustoa ja leikkeleitä.

Makea pullavälipala ei tietenkään päällisiä kaipaa, mutta kylmästä voi napata mukaan pienen maitopurkin tai mehutetran herkun kyytipojaksi.

Salaattibaarista evästä isoonkin nälkään

Salaattibaarista keräät ketterästi mukaasi runsaan ja monipuolisen lounas- tai välipalasalaatin. Salaattiainekset vaihtelevat päivän ja sesongin mukaan. Rajumpikin nälkä talttuu salaattibaarin monipuolisilla antimilla: tarjolla on kasvisten lisäksi vaihtelevasti muun muassa raejuustoa, kanafileetä, ravunpyrstöjä, tonnikalaa sekä savukinkkua.

Ruoan jälkeen iskevä makeanhimo talttuu helposti, sillä kauppareissulla on kätevä napata jälkiruoaksi pehmoinen pulla, jogurtti tai suklaapatukka. Herkkujen seuraksi maistuu kupillinen tuoretta kahvia.

Tuoreosastolta napataan naposteltavaa

Pienempään nälkään ja naposteluun poimitaan vitamiinipommeja tuoreosastolta. Jos kaipaat siistiä naposteltavaa, nappaa kaupasta mukaasi kirsikkatomaatteja ja viinirypäleitä. Välipalaksi mutustellaan muitakin hevi-osaston antimia: kotimaiset omenat, porkkanat ja avomaankurkut ovat terveellisiä ja värikkäitä välipalavaihtoehtoja.

Riittävän energiasaannin takaamiseksi kepeiden hevi-eväiden kaveriksi sopivat energiapitoiset pähkinät, myslipatukat ja kuivatut hedelmät. Juotavat jogurtit, mehut ja smoothiet puolestaan auttavat taltuttamaan ruoan jälkeen iskevän makeannälän.

Muistathan kysyä kauppiaalta myös päivän parhaat välipalavinkit!