Nyt leivotaan makeaa pizzaa

Nyt leivotaan makeaa pizzaa

Päivitetty 15.12.2021

Entäpä jos kokeilisitkin vaihteeksi makeaa pizzaa? Pizza onnistuu helposti kun käytät täytteinä vaikkapa tuorejuustoa, pähkinälevitettä, marjoja, hedelmiä, suklaata, juoksevaa hunajaa, rouhittuja pähkinöitä tai jäätelöä.  

Kuka sanoi, että pizzan pitäisi olla pääruoka? 

Makea pizza on trendikäs jälkiruoka, joka taipuu moneen muotoon. Jälkiruokapizzan valmistaminen on yksinkertaista: perinteisestä pizzasta voi tehdä makean vaihtamalla suolaiset täytteet makeisiin täytteisiin. Muista myös, että pizzan ei tarvitse olla aina pyöreä. Muotoile pizzataikinasta monta pientä tai yksi suuri pizza. Uusia muotoja ja makuyhdistelmiä kokeilemalla saat helposti yllätyksellisyyttä jälkiruokapöytään. Aivan kuten suolaisen pizzan leivonnassa: vain mielikuvitus on rajana.

Makea pizza - mahtava jälkiruoka

Makean pizzan salaisuus on ripaus kardemummaa ja runsaat täytteet. Jäähtyneet pizzapohjat saavat päälleen hasselpähkinä-levitettä, tuoreita pensasmustikoita- ja vadelmia, pistaasipähkinöitä sekä valkosuklaahippuja. Syntisen hyvä suklaapizza syntyy makeasta pohjasta, tummasta- ja valkoisesta suklaasta, hasselpähkinä-kaakaolevitteestä, viinirypäleistä, päärynästä ja pistaasipähkinöistä. Vastustamattomassa rocky road –pizzassa yhdistyvät suklaa, popcorn, vaahtokarkit ja suolaiset pähkinät. Tämä pyöreä herkku on helppo valmistaa. Vesimelonipizza on ihanan raikas jälkiruoka ja valmistuu ilman pizzataikinaa tai uunia. Pizzapohjana toimiva vesimeloni kuorrutetaan turkkilaisella jogurtilla sekä tuoreilla marjoilla ja mintulla.