Pääsiäisen syötävät tuliaiset

Pääsiäisen syötävät tuliaiset

Julkaistu 3.9.2018

Nautitko pääsiäisateriasi ystävien tai sukulaisten vieraana? Syötävät tuliaiset ovat takuuvarma tapa ilahduttaa isäntäväkeä.

Pääsiäinen on oivaa aikaa yhteisten lounaiden ja illalliskutsujen järjestämiselle. Jos vuorosi on olla vieraana, ovat syötävät tuliaiset mitä parhain tapa helpottaa pääsiäisaterian valmistajan urakkaa ja tarjota vaihtoehto iänikuisille tuliaisviinipulloille.

Keväiset alkupalat

Maukkaat salaatit valmistuvat nopeasti ja kulkevat näppärästi mukana suoraan tarjoilukulhossa tai kylmälaukussa. Valmista esimerkiksi herkullinen pähkinäinen perunasalaatti sitruunapestokastikkeella höystettynä. Kiireisempi nappaa tuorehyllystä vietäväksi nipun tankoparsaa, joka keitettynä ja voisulalla valeltuna on todellinen kevään merkki.

Ruokaisaa suolaista

Mainio tuliainen ovat myös erilaiset suolapalat. Pienemmällekin juhlakansalle maistuvat varmasti mehevät rahkasämpylät tai kuivatuilla aprikooseilla höystetty porkkana-kauraleipä. Suolainen piirakka taas sopii erinomaisesti pääsiäisbrunssille. Esimerkiksi runsaan ruokaisa broileri-feta-oliivipiirakka maistuu hyvin raikkaan salaatin kera.

Mukavan makeaa

Makeat syötävät sopivat viemisiksi niin suurempaan juhlapöytään kuin kahvihetkeenkin. Sitruunalla maustettu ricotta-mantelikakku vain paranee vietettyään yön jääkaapissa. Leivonnaisista ja pikkuleivistä sesonkiin sopivat myös erityisen hyvin rommilla kostutetut pikkubabat tai kauniit pääsiäismuffinit.