Pakasta yrtit kuutioihin

Pakasta yrtit kuutioihin

Pakasta maut talteen ja nauti tuoreiden yrttien mausta pidempään.

Tuoreiden yrttien makua vuoden ympäri

Kätevä tapa pitää tuoreita yrttejä saatavilla ympäri vuoden on pakastaa ne öljyssä. Säilö myös kaupan yrttipuskien ylijäämät ja käytä ne myöhemmin. Pirkan Extraneitsytoliiviöljy sopii hyvin yrttien säilömiseen.

Silppua yrtit saksilla tai terävällä veitsellä ja täytä jääpalamuotti yrttisilpulla. Kaada päälle oliiviöljyä ja nosta jääpalamuotti pakastimeen. Kun yrttikuutiot ovat jäätyneet, kumoa jääpalamuotti leikkuulaudalle ja laita yrttikuutiot pakasterasiaan. Sulje rasia ja pakasta. Näin kuutioita on helppo käyttää yksi kerrallaan.

Pakastimesta pannulle

Yrttikuution voi laittaa pakastimesta suoraan pannulle. Paista maistuvassa yrttiöljyssä niin kalat, lihat kuin kasviksetkin. Hyvin paistoa ja haudutusta kestäviä yrttejä ovat esimerkiksi rosmariini, salvia, timjami, rakuuna ja oregano.

Voit pakastaa öljyssä herkempiäkin yrttejä, kuten korianteria, basilikaa ja minttua ja valmistaa niistä esimerkiksi salaatinkastikkeen.

Erilaisia sekoituksia kalalle ja lihalle

Sekoita erilaisia yrttisekoituksia kalalle, lihalle ja kasviksille. Mausta kalaruokiin sopiva tillikuutio sitruunankuoriraasteella. Lihalle voit tehdä yrttisekoituksen esimerkiksi rosmariinista ja salviasta. Sopiva yrttisekoitus kasviksille valmistuu vaikkapa timjamista, rakuunasta ja oreganosta.