Galette
Galette on suoraan pellille muotoiltu rustiikkinen ranskalainen avopiiras, jonka reunat käännetään hieman ryppyisesti täytteen päälle.
Tarte tatin
Tarte tatin on ranskalaissiskosten kehittämä nurinkurin-piirakka, jossa täyte laitetaan vuoan pohjalle ja voitaikina päälle paistamisen ajaksi. Alun perin omenapiirakka, mutta nykyään tapaa myös suolaisia versioita.
Pie/Pai
Amerikkalainen kannellinen makea tai suolainen piirakka, joista tunnetuin on klassinen apple pie.
Quiche
Quiche on ranskalainen muna-kermaseoksella hyydytetty suolainen piirakka, jonka täytteenä useimmiten lihaa, kasvik- sia tai juustoa.
Tartaletti
Pieni piirakka, ”torttunen”. Voi olla avoin tai umpinainen ja täytetty ennen tai jälkeen paistamisen.
Pissaladiere
Ranskalainen klassikko. Ruokaisa oliiveilla ja yrteillä maustettu anjovis-sipulitäyte maidottomalla ja munattomalla hiivataikinapohjalla.
Empanada
Empanada on Espanjasta lähtöisin oleva pasteija. Täytteenä yleensä kalaa, lihaa, mak- karaa tai kanaa.
Kulibiak
Venäläinen pitkä, kapea ja kauniisti koristeltu voitaikinapiiras, jonka täytteenä on riisiä, kananmunia ja vaihtoehtoisesti joko lohta, sieniä tai linnunlihaa.
Struudeli
Struudeli on Keski-Euroopasta kotoisin oleva filotaikinaleivonnainen. Useimmiten omenatäyte, kuten kuvan omenastruudeli.