Pirkka-sarjassa satsataan leipiin

Pirkka-sarjassa satsataan leipiin

Päivitetty 22.11.2017

Leipävalikoimaan vaikuttavat kotimaan tuulahdukset sekä maailmalla vellovat leipätrendit.

Maailmalla puhaltavat leipätuulet

Viime vuosina vellonut karppausinto on laantunut, ja leipä on nyt maailmallakin erityisen trendikästä. Tämän hetken kuumimpia leipätrendejä ovat aitous, perinteikkyys sekä kansainväliset makukokeilut. Kuitupitoiset täysjyväleivät ja kaura kasvattavat suosiotaan. Pirkka-leivät surffailevat trendien aallonharjalla, ja valikoimasta löytyykin monipuolinen leipävalikoima, jossa on niin kotimaisia, runsaskuituisia kuin luomuvaihtoehtojakin.

Kakot ja vatruskat valloittavat paistopisteessä

Paistopisteestä saat uunituoreet Pirkka-paistotuotteet. Valikoima on runsas: erilaisia patonkeja, leipiä niin arkeen kuin juhlaankin ja herkuttelutuotteita.  Lisäksi on suolaisia ja makeita helposti mukaan otettavia tuotteita. Monipuolisuus takaa, että jokainen löytää paistopisteestä oman Pirkka-suosikkinsa.

Suomalaisuus on K-ruokakauppojen paistopisteen leivissä tuttu näky. Esimerkiksi Pirkka kaurakakko ja ohrakakko ovat Porin leivän valmistamia. Kakko on saanut nimensä paikallisen leipäkulttuurin mukaan, muualla Suomessa samankaltaista leipää voidaan kutsua myös nimillä "rievä" tai "varrasleipä". Pirkka-kakot leivotaan käsin samalla reseptillä kuin satakuntalaisissa maataloissa on jo vuosikymmenten ajan tehty. Taikinanjuuri ja pitkä nostatus tuovat kakkoon sen ainutlaatuisen maun ja aromin. Kaiken kruunaa rapea kuori, joka maistuu jokaisessa palassa.

Joko maistoit vatruskaa? Lohi- ja lihavatruskat sekä karjalanpiirakka tulevat itäsuomesta, nurmeslaisen Pielispakarin perinteikkäällä reseptillä valmistettuna.

Lämpimäisiä aamiaispöytään

Esipaistetut Pirkka kiviuunisämpylät sekä Pirkka runsaskuituiset kiviuunisiemensämpylät sopivat täydellisiksi aamiaishetken lämpimäisiksi. Sämpylöissä on rapea kuori ja mehevä sisus, ja ne maistuvat parhaalta vastapaistettuina.

Ruista ranteeseen

Ruisleipä saa vuodesta toiseen suomalaisten makunystyrät kehräämään. Suositut Pirkka ruispalat ovat lisäaineettomia ja maukkaita koko perheen runsaskuituisia ruisleipiä. Ruispalapaketista riittää isommallekin perheelle.