Pulla vai viineri? Valinnat asteen verran kevyempään herkutteluun

Pulla vai viineri? Valinnat asteen verran kevyempään herkutteluun

Päivitetty 28.11.2017

Kevyempi ruokavalio ei tarkoita, että kaikesta hyvästä tarvitsisi pidättäytyä. Viisas keventäjä pitää kahvitaukonsa, mutta valitsee kyytipojaksi viineriä vähärasvaisemman vaihtoehdon.

Vuodenvaihteen jälkeen moni ottaa ruokavaliolleen uuden suunnan ja ryhtyy tiukalle dieetille. Kevyemmän arjen ei kuitenkaan tarvitse koostua pelkästä kaalikeitosta. Pienillä valinnoilla karsit turhat kalorit ja annat itsellesi silti luvan nauttia.

Aloitatko aamusi muromyslillä vai aidolla myslillä?

aamiainen

Kaupan muromyslit eivät yleensä ole se terveellisin vaihtoehto, sillä ne sisältävät usein lisättyä sokeria. Valitse tavallinen mysli, jos tahdot välttyä turhalta rasvalta ja kaloreilta aamiaisen yhteydessä. Astetta ylellisemmän ja taatusti oman maun mukaisen startin päivälle saat tekemällä oman granolan. Paahda uunissa hiutaleita, siemeniä, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä ohjeen mukaan.

Muromyslissä kaloreita /100g: noin 424, sokeri /100g: noin 27 g

Vs.

Aidossa myslissä kaloreita /100g: noin 331, sokeri /100g: 9,8 g

Valitsetko välipalaksi maustetun vai maustamattoman jogurtin?

jogurtti

Jogurtti on kätevä välipala, jonka voi nauttia vaikka tien päällä. Happamissa energiaboostereissa on kuitenkin eroja: maustetussa jogurtissa kaloreita ja lisättyä sokeria voi olla jopa puolet enemmän maustamattomaan verrattuna. Suosi siis naturellia vaihtoehtoa, jonka päälle voit lisätä esimerkiksi marjoja, hedelmiä ja itse tehtyä mysliä tuomaan lisämakua.

Maustetussa jogurtissa kaloreita /100g: noin 89, sokeria /100g: noin 12 g

Vs.

Maustamattomassa jogurtissa kaloreita /100g: noin 52, sokeria /100g: noin 5 g

Nautitko kahvin kaverina viineriä vai pullaa?

pullavsviineri

Kahvitauolla sumpin kyljessä maistuu makea. Ehdottomin herkuista kieltäytyjä korvaa kahvileipänsä makealla hedelmällä. Kun muut mutustelevat voitaikinaan leivottua viineriä, elämästä nauttiva painoaan tarkkaileva sen sijaan valitsee vastaleivotun pullan – ja säästyy aimo annokselta kaloreita.

Viinerissä kaloreita /100g: noin 360, rasvaa /100g: noin 24 g

Vs.

Pullassa kaloreita /100g: noin 290, rasvaa /100g: noin 8 g

Otatko sohvalle seuraksi perunalastut vai dippivihannekset?

sipsitvsjuurekset

Elokuvailta omalla sohvalla kaipaa seurakseen jotain naposteltavaa. Siksi kaupan herkkuhyllyllä on suuri kiusaus pysähtyä rasvaisten ja suolaisten perunalastujen kohdalle. Dippivihannekset kermaviilikastikkeen kera ovat kuitenkin ravitseva ja herkullinen tapa tyydyttää herkkuhimo paremmalla omallatunnolla. Perinteisiin pikkusuolaisiin saat vaihtelua testaamalla terveellistä trendiherkkua, uunissa valmistettavia lehtikaalisipsejä.

Perunalastuissa kaloreita /100g: noin 543 ja rasvaa /100g: noin 33g

Vs.

Juureksissa kaloreita /100g: noin 155 ja rasvaa /100g: noin 10g

Sammutatko janosi limulla vai maustetulla kivennäisvedellä?

limu_vs_vesi

Harva asia on yhtä ihanaa, kuin juoda kylmä limonadi huutavaan janoon. Tosiasiassa vesi on tutkitusti paras janon sammuttaja. Virkistystä ja mukavan kuplivaa suutuntumaa antaa myös maustettu kivennäisvesi. Lisäämällä jääpaloja ja hedelmiä saat siitä limonadin veroisen virvokkeen.

Limussa kaloreita /100g: noin 40 ja sokeri /100g: noin 9 g

Vs.

Vedessa kaloreita /100g: noin 0 ja rasvaa /100g: noin 0 g