Raakaruokaa lautasella: mehevä kesäkurpitsapasta mantelipestolla
Päivitetty 22.11.2017Raakaruoka on roiskuvan raikasta! Mantelipestolla ryyditetty kesäkurpitsapasta sopii erityisen hyvin hellepäivän kevyeksi lounaaksi.
Raaka kesäkurpitsapasta ja mantelipestoa (kahdelle)
• 2 kesäkurpitsaa (yht. 600 g)
• 1 puska basilikaa
• kourallinen manteleita
• 1 valkosipulinkynsi
• ½ dl oliiviöljyä
• 1 rkl sitruunamehua
• mustapippuria
• suolaa
• miniluumutomaatteja
• seesaminsiemeniä koristeluun
Näin onnistut:
Valmista ensin pesto. Murskaa mantelit morttelissa.
Lisää mortteliin muut peston ainekset: valkosipulinkynsi, basilika, oliiviöljy sekä sitruunamehu. Sekoita tahnaksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Leikkaa kesäkurpitsasta ”pastaa” spiraalileikkurilla tai juustohöylällä. Juustohöylällä leikatessa leikkaa kesäkurpitsasuikaleet veitsellä kapeiksi siivuiksi.
Sekoita pestokastike kesäkurpitsapastan sekaan.
Viimeistele annos halkaistuilla miniluumutomaateilla sekä seesaminsiemenillä.