Raakaruokaa lautasella: mehevä kesäkurpitsapasta mantelipestolla

Raakaruokaa lautasella: mehevä kesäkurpitsapasta mantelipestolla

Päivitetty 22.11.2017

Raakaruoka on roiskuvan raikasta! Mantelipestolla ryyditetty kesäkurpitsapasta sopii erityisen hyvin hellepäivän kevyeksi lounaaksi. 

Raaka kesäkurpitsapasta ja mantelipestoa (kahdelle)

• 2 kesäkurpitsaa (yht. 600 g)
• 1 puska basilikaa
• kourallinen manteleita
• 1 valkosipulinkynsi
• ½ dl oliiviöljyä
• 1 rkl sitruunamehua
• mustapippuria
• suolaa
• miniluumutomaatteja
• seesaminsiemeniä koristeluun

Näin onnistut:

Raakaruokaa 1 Valmista ensin pesto. Murskaa mantelit morttelissa.

Raakaruoka 2 Lisää mortteliin muut peston ainekset: valkosipulinkynsi, basilika, oliiviöljy sekä sitruunamehu. Sekoita tahnaksi. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Raakaruoka 3 Leikkaa kesäkurpitsasta ”pastaa” spiraalileikkurilla tai juustohöylällä. Juustohöylällä leikatessa leikkaa kesäkurpitsasuikaleet veitsellä kapeiksi siivuiksi.

Raakaruoka 4 Sekoita pestokastike kesäkurpitsapastan sekaan.

Raakaruoka 5 Viimeistele annos halkaistuilla miniluumutomaateilla sekä seesaminsiemenillä.