Sadonkorjuun aika on syksyn kynnyksellä

Sadonkorjuun aika on syksyn kynnyksellä

Syksyn saapuessa koittaa sadonkorjuun aika eli kekri ja parhaat kotimaiset vihannekset, juurekset ja hedelmät korjataan ja säilötään talteen. Nappaa tästä parhaimmat sadonkorjuureseptit! 

Sadonkorjuun juurekset

SesongissaKokeile ainakin näitä!
PorkkanaSosekeittoon, leiväksi, grilliin
PunajuuriLihapataan, lasagneen, suklaakakkuun
LanttuLaatikkoon, rieskoiksi, keittoon
JuuriselleriPaahdettuna, sosekeittoon
PalsternakkaPastassa, salaattiin
Maa-artisokkaPyreenä, keittoon, paahdettuna

Juurekset kuvitus 2

Kotimaiset kaalit

SesongissaReseptisuosikki
KukkakaaliKokonaisena paahdettu kukkakaali
ValkokaaliKaali-makkarapannu
PunakaaliPunakaalirösti
ParsakaaliFeta-parsakaalipiirakka
RuusukaaliHunaja-sriracharuusukaalit
LehtikaaliLehtikaaliwokki
KyssäkaaliKyssäkaali-omenasalaatti

Kaalit kuvitus

Hedelmät Suomesta

SesongissaReseptisuosikki
LuumuLuumugalette
OmenaHelppo omenapiirakka
PäärynäGorgonzola-päärynäpasta

Omenat kuvitus

Mikä on kekri?

Kekriä on vietetty perinteisesti sadonkorjuun päätteeksi, kun karja oli tuotu sisätiloihin, jyvät saatu laariin, juurekset kuoppaan ja syysteurastukset tehty. Sadonkorjuuta juhlittiin yhdessä. Yhteisöt kerääntyivät runsaiden ruokapöytien ympärille nauttimaan sadon antimista ja juomista. Juhlamenoihin liittyi myös erilaisia riittejä, seremonioita, taikoja ja tarinoita. Kekriä vietetään mikkelinpäivästä pyhäinpäivään.

Sadonkorjuureseptit

Pirkka-tuotteet sadonkorjuuseen

Sinua saattaisi kiinnostaa