Kiireisen kokkaajan pika-illallinen
Valmista alkupalaksi kukkakaali-linssisalaatti sesongin kasviksista. Salaatti valmistuu nopeasti leikaten, raastaen ja sekoittaen.
Vanha pikakokkaajan suosikki, pyttipannu, saa tuoreen maun kotimaisista juureksista. Pannukaalilaatikko maistuu taivaalliselta ulkona vietetyn lomapäivän tai rankan työpäivän päätteeksi.
Jälkiruoaksi kiireisen kokkaajan menuun sopii täydellisesti lämmitetty valmis kinuskikastike ja kauden marjat.
Lapsiperheessä on monta kokkia
Loihdi alkupalaksi kauniin punainen punajuuri-kookoskeitto. Jos aika ei ole kortilla, pyydä lapset mukaan kuorintahommiin.
Pääruokaa valmistaessa koko perhe pääsee pyörittelemään lihapyöryköitä. Tee lasten suosikeista sadonkorjuu-teemaan sopivia juustoisia juures-lihapyöryköitä. Lisäkkeeksi sopii maukas kukkakaalisalaatti, johon voit saatavuuden mukaan käyttää valkoista, violettia, vihreää tai oranssia kukkakaalia.
Jälkiruoaksi maistuu lapsille sekä aikuisille vaikkapa oman marjapensaan antimista valmistettu mustaherukkapirtelö.
Nautiskelijalle myös ruoanlaitto on nautinto
Aromaattinen ja silkkisen pehmeä maa-artisokkakeitto herauttaa veden nautiskelijan kielelle. Keiton kanssa täydellinen pari on yrtti-siemenpuustileipä.
Sadonkorjuuruokaa parhaimmillaan ovat puolestaan kotimaisesta kaalista valmistetut herkulliset kaalikääryleet. Tee perinteisestä ruoasta hieman hienostuneempi versio valmistamalla mintunmakuisia kaalikääryleitä. Kaalikääryleille sopiva lisäke syntyy punajuurista ja vuohenjuustosta tai punajuurista ja halloumista.
Punajuurta riittää jälkiruokaankin. Mehevä ja täydellinen nautiskelijan kakku syntyy suklaasta ja punajuuresta. Pähkinäistä punajuuri-suklaapalaa haukatessa on pakko laittaa silmät kiinni ja nauttia.