Siideri ruoanlaitossa

Siideri ruoanlaitossa

Päivitetty 3.3.2022

Päärynä- ja omenasiiderin makea, hedelmäinen ja hieman hapokas maku tuo makua niin makeisiin kuin suolaisinkiin ruokiin.

Siiderin makuparit

Siideri sopii makuparina yllättävän toimivasti grillatuille vihanneksille. Maukas siiderisiirappi syntyy yksinkertaisista aineksista: tarvitset vain pullollisen siideriä sekä pari ruokalusikallista ruokosokeria, jotka keitetään kokoon siirappimaiseksi seokseksi.

Lohi ja siideri sopivat mainiosti yhteen. Valmista pariloidulle lohelle kaveriksi tilli-siiderikastiketta tai marinoi graavilohta kirpsakassa siideri-limemarinadissa.

Siideristä, soijasta, valkosipulista ja inkivääristä saa lampaankyljyksille täydellisesti sopivan marinadin. Tarjoile lisäksi vielä uunissa paahdettua fetaa ja tuoretta, rapeakuorista leipää niin saat kotikeittiöösi kreikkalaista tunnelmaa.

kuva

Siideriä jälkiruokiin

Omenaletuista tulee rapeita, kun lisäät sekaan poreilevaa omenasiideriä. Karamellisoidut omenat ja vaniljakastike täydentävät makuelämyksen.

Siideriä voi käyttää myös kakun päälle tulevaan kiilteeseen. Kokeile siiderikiillettä vaikkapa raikkaan omenakakun päällä.

Sabayonekastike maustuu siiderillä ja nautitaan sesongin tuoreiden hedelmien tai marjojen kanssa. Kokeile sabayonista myös chilillä maustettua versiota

VINKKI! Voit myös käyttää siideriä omenahillossa veden sijaan.