Sunnuntaiaamun lämpimäiset

Sunnuntaiaamun lämpimäiset

Päivitetty 22.11.2017

Sunnuntaiaamuna nautiskellaan runsaasta brunssista. Lämpimät sultsinat, skonssit ja muffinit sopivat hetkeen täydellisesti.

Leivästä on moneksi! Kokoa brunssitarjoiluusi meheviä vaihtoehtoja perinteiselle ruis- ja paahtoleivälle. Katatko pöytään perinneherkkuja vai makutuliaisia maailmalta? Makeatkin leivät sopivat brunssipöytään, kunhan on ensin maistellut jotain suolaistakin.

Aloita jo edellisenä iltana

Jos brunssiaamuna on paljon muutakin valmisteltavaa, aloittaa organisoitunut leipuri työt jo edellisenä iltana. Moni taikina kestää mainiosti kohotuksen yön yli viileässä, kunhan teet kohotuksen kylmäkohotuksena. Siinä hiiva lisätään viileään nesteeseen, jotta taikina ei kohoaisi liian nopeasti ja pullistuisi yön aikana ulos astiastaan ympäri jääkaappia! Aamulla taikina vain muotoillaan tai laitetaan vuokaan, ja maukas leipä tai sämpylät ovat paistamista vaille valmiita. Rapeat sämpylät ihastuttavat rapsakalla kuorella ja pehmeällä sisuksella.

Aamiaismakuja Suomesta ja maailmalta

Sultsinat ovat riisi-, manna- tai ohrapuurolla täytettyjä perinneherkkuja Karjalasta. Näppäräsorminen leipuri taas pyöräyttää pöytään tietysti karjalanpiirakoita, kullankeltaisen munavoin kera.

Englantilaiset teeleivät skonssit valmistuvat kädenkäänteessä. Raejuusto tekee niistä entistä mehevämpiä ja ruokaisampia! Tuulahduksen Pariisin tunnelmaa brunssipöytään tuovat itse leivottu rapea patonki ja lehtevät croissantit.

Valmiit lämpimäiset pöytään Pirkalta