Syksyn herkulliset kahvijuomat

Syksyn herkulliset kahvijuomat

Syysviiman yllättäessä on ihana käpertyä viltin sisään ja nauttia kupillinen lämmintä kahvia. Syksyn herkullisimmat kahvijuomat syntyvät lämpöä hehkuvista mausteista ja samettisesta kermavaahdosta.

Aurinkoinen appelsiinikahvi piristää kahvin

Syksyn kalseassa säässä kahviin lisätään aurinkoista appelsiinia. C-vitamiinipommina tunnettu hedelmä antaa virtaa syksyyn ja auttaa taistelemaan syksyn pimeyttä vastaan. Appelsiinikahvi sopii niin aamunavaajaksi kuin töiden jälkeen nautittavaksi herkkuvälipalaksikin. Pirteän kahvijuoman kruunaa kuohkea kerros kermavaahtoa.

Suklaakahvi – yhdistelmä kahvia ja kaakaota

Jumalten juomana tunnettu kaakao antaa syyskahville ylellistä makeutta. Ei ihme, että Etelä-Amerikan muinaisissa intiaanikulttuureissa kaakaota pidettiin yksinomaan kuninkaiden ja ylipappien juoma.

Syksyn kahvijuomiin maaginen kaakaopapu lisätään joko kaakaojauheena tai suklaakastikkeena. Makean kahvinautinnon kruunaa suklaajuoman verhoava kermavaahtohuntu. Kun haluat todella hemmotella itseäsi, kokeile kaakaokahvin tai suklaakahvin kuorrutteena kermaista vaniljajäätelöä.

Arabialainen latte saa makua mausteista

Idän kulttuureissa kardemummalla, kanelilla ja inkiväärillä on pitkät perinteet niin mausteina kuin lääkekasveinakin. Tämän eksoottisen maustekolmikon avulla rakennat myös syksyn mehevimmän espressopohjaisen kahvijuoman  − arabialaisen latten.

Mausteinen kahvijuoma on oiva lääke syysviluun. Kahviin tai teehen sekoitettuna kardemumman, kanelin ja inkiväärin sanotaan auttavan vilustumisen oireisiin, ja erityisesti hunajan ja kanelin yhdistelmän uskotaan tepsivän flunssaan.

Vastuullinen kahvinautinto

Kun tiedät ettei kukaan ole joutunut kärsimään kupillisesi vuoksi, kahvihetki on entistä mukavampi. Valitsemalla kahvimerkiksesi Pirkan, voit olla varma, että kupillisesi on herkullisen lisäksi myös vastuullinen. Kaikki Pirkka-kahvit ovat vastuullisia, niillä on joko Reilun kaupan tai UTZ-sertifikaatti.