Tikkuruoat metsäretkellä ja kotipihassa nautittavaksi

Tikkuruoat metsäretkellä ja kotipihassa nautittavaksi

Päivitetty 25.9.2023

Nämä näppärät kesäruoat valmistuvat oman kotipihan grillissä tai jännittävällä metsäretkellä nuotiossa. Poimi vinkit suolaisiin ja makeisiin tikkuruokiin.

Ajattele tikkupullan ulkopuolelle

Perinteinen tikkupulla on osa monien maistuvia lapsuusmuistoja. Pullataikinan lisäksi tikkuun taipuvat esimerkiksi lihapullat, nakkikääröt, broileri, vihannekset, kala, vaahtokarkit ja mansikat.

Metsäretken kohokohta

Nauti kesäisellä metsäretkellä meheviä tikkulihapullia ja hauskoja nakkikääröjä tikussa. Tarvitset retkireppuun mukaan valmiita tai itse tehtyjä lihapullia, paistamista vaille valmiita nakkikääröjä, majoneesia tai ketsuppia dippaukseen, grillitikkuja, käsipaperia ja Pirkka lautasia.

Kotigrillin tikkuherkut

Kotipihan grillissä valmistat koko perheen voimin iltapalaksi esimerkiksi kirjolohivartaita tai hedelmäisiä broilerivartaita. Kirjolohi-, makkara- ja vihannespalojen pujottelu grillitikkuun luonnistuu lapsiltakin.

Jälkiruoka on sekin helppoa koko perheen puuhaa. Sujauttele kokonaiset peratut mansikat ja vaahtokarkit vuorotellen grillitikkuun. Täydentääksesi nautinnon, valuta grillattujen mansikka-vaahtokarkkivartaiden päälle suklaakastiketta.