Toimivimmat tomaattireseptit

Toimivimmat tomaattireseptit

Mehukas tomaatti on monipuolinen kasvis, jonka maku muuttuu käsittelytavasta riippuen. Terveellisestä ja maukkaasta tomaatista saakin helposti vaihtelevaa arkiruokaa.

Tomaatti on yksi maailman laajimmin viljellyistä kasveista. Siksi se kuuluu lähes jokaisen maan keittiöön tavalla tai toisella. Uskomattoman monipuolisesta tomaatista saa esille eri makuja valmistustapaa muuttamalla.

Tomaatti on salaatin tähti

Kypsentämätöntä tomaattia käytetään paljon salaateissa. Klassinen tomaatti–mozzarellasalaatti valmistuu helposti ja maistuu esimerkiksi kesällä grilliruoan kylkiäisenä. Kannattaa myös kokeilla lämmintä tomaatti–sipulisalaattia, joka saa vivahteensa paahdetuista manteleista.

Lämmittävät keitot ja padat

Tomaatti antaa syvyyttä haudutettaviin pataruokiin, kastikkeisiin ja keittoihin. Ripaus sokeria tuo esiin tomaatin pehmeän maun kypsennettäessä, ja tuoreet yrtit kruunaavat kokonaisuuden. Helppo ja nopea ranskalainen tomaattikeitto saa makunsa sipulista ja tomaatista ja maistuu parhaalta patongin kanssa. Tomaattikastikkeessa hautuva tulinen lammascurry taas vie makumatkalle Intiaan. Mausteinen gruusialainen kaalilaatikko tuo vaihtelua perinteisiin kaaliruokiin ja siitä riittää koko perheelle.

Leivo tomaatista

Tomaatti sopii mainiosti myös leivontaan. Taivaalliselta tuoksuva tomaatti-rosmariinileipä sopii leppoisaan sunnuntaihin tai vaikkapa kylään vietäväksi. Astetta paremmat suolaiset muffinit saat pyöräyttämällä brunssipöytään tomaatti-poromuffineita. Tomaatti on myös noutopöytien pelastajien, piirakoiden, vakiotähti. Maistuvan tomaatti-vuohenjuustopiirakan pohja saa makunsa kuivatuista herkkutateista. Täytteessä maistuu puolestaan täyteläinen vuohenjuusto.