Top 5 Välipalavinkit

Top 5 Välipalavinkit

Julkaistu 28.9.2018

Jaahas, se taitaa olla taas välipalan aika! Tässä helpot ja nopeat välipalavinkit kaiken ikäisille. 

1. Karjalanpiirakka

Karjalanpiirakka on helppo ja herkullinen välipala. Perinneherkkuja löytyy kiireisille niin kauppojen paistopisteiltä kuin pakastealtaistakin. Lapsiperheelle kätevä tuote on Pirkan perinteisen reseptin mukaan valmistetut karjalanpiirakat, jotka voi lämmittää myös mikroaaltouunissa. Tutun munavoin lisäksi piirakoiden päällä maistuu myös pirteä porkkanalevite! Ps. Oletko jo kokeillut Pirkan gluteenittomia porkkanapiirakoita?

2. Croissant

Paistopisteillä tuoksullaan hurmaavat myös lehtevät croissantit! Croissantit ovat ihan välipala kahvin kanssa ja vakioherkku hemmottelu aamiaisella. Vaikka croissantit maistuvat sellaisenaan, kannattaa kokeilla myös makeilla ja suolaisilla täytteillä tuunattuja voisarvia! Kokeile viikonloppuaamiaisella mansikka-appelsiinitäytteellä silattuja croissantteja.

3. Ruisleipä

Ruisleipä on vakiotuote monen suomalaisen leipälaatikossa. Pirkalta löytyy ihania rukkisia herkkuja, kuten ruispaloja, maalaislimppuviipaleita ja täysjyvärukiisia näkkileipiä. Välipalaleivän täytteeksi sopivat erinomaisesti kasvikset, leikkeleet ja juustot. Isompaan nälkään valmistuu nopeasti helppo ruisleipälasagne!

Vinkki: ruisleivästä saa maistuvia ruisleipätikkuja dippien kanssa tarjottaviksi!

4. Sämpylät

Tuoreet sämpylät maistuvat taivaallisilta! Jos arjessa ei aika riitä leipomiseen kannattaa katsastaa lähikauppasi leipävalikoima. Monen lapsiperheen suosikkeja ovat Pirkan pehmopalat ja Pirkan Pikkusudet kauraciabattasämpylät. Kokeile sämpylän välissä tomaattia ja mozzarellaa tai aasialaisittain maustettua tonnikalaa. Hauska idea on myös tehdä lasten kanssa hodareita! Vegeleivät ovat terveellistä ja värikästä syötävää.

5. Paahtoleipä

Paahtoleipä maistuu aamu- ja välipalana. Kiireessä aamiaisleivän päälle riittää sipaisu levitettä ja suosikkitäytteet. Koululaisille voi jättää kaappiin valmiiksi leikattuja vihanneksia ja valmiiksi siivutettuja juustoviipaleita. Lämpimät toastit vievät nälkäkiukun mennessään ja niitä on mukava valmistaa yhdessä lasten kanssa.