Tortillat ja muut texmex-herkut

Tortillat ja muut texmex-herkut

Päivitetty 3.6.2022

Tortillaletuista saa aikaan nopeasti monenlaista ruokaisaa herkkua. Taltuta ruokapaniikki täytetyillä tortilloilla, sudennälkä tuhdeilla burritoilla tai nautiskele juustoiset quesadillat rennosti leffan ääressä.

Taittele täytetyt tortillat

Täytetyt tortillat ovat muodostuneet jo perinteiseksi herkuksi viikonlopuille, mutta nopeudessaan ne sopivat lisäksi arjen kiirepäivän pelastukseksi. Aterian saa helposti koottua isommallekin joukolle: kata tarjolle läjä tortilloita ja erilaisia tortillojen täytteitä, niin jokainen voi koota itselleen juuri sellaisen tortillan kuin haluaa. Vikkelimmin pääset täytettyjen tortillojen kimppuun käyttämällä valmiita Pirkka vehnätortilloja, mutta viitseliäät tekevät tortillaletut alusta asti itse.

Perinteistä texmex-herkkua ovat esimerkiksi kanatortillat sekä jauhelihatortillat. Vegetortillat maistuvat muillekin kuin kasvissyöjille ja tuovat vaihtelua täytettyjen tortillojen täytteisiin.

image

Rullaa tuhdit burritot

Burritot toimivat ruokaisina nälän karkoittajina ja ne on ovatkin yleensä täytettyjä tortilloja kookkaampia. Rullaile runsain mitoin täytteitä jauhelihaburritojen tai papuburritojen sisälle. Entä miltä kuulostasi burrito bowl, jossa burriton täytteet tarjoillaan tortillan sijaan kulhossa?

image

Kokkaa juustoiset quesadillat

Quesedillat ovat juustolla ja muilla höysteillä täytettyjä, pannulla paistettavia tortillalettuja. Näihin juustoisiin herkkuihin pystyy hyvin hyödyntämään niitä aineksia, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Esimerkiksi erilaiset kasvikset, täytetyistä tortilloista jääneet salsakastikkeen loput tai paistettu kana jalostuvat quesadillan välissä. Valmista leffailtaan vaikkapa kanaquesedillat tai fetan täyteiset kasvisquesadillat.

image