Uusi ruokatrendi: Salaattibaarit

Uusi ruokatrendi: Salaattibaarit

Julkaistu 28.11.2017

Salaattibaarien suosio on suuri osaltaan siksi, että maailmalla valloittaa rento ruokailutapa, trendiksi noussut katuruokakulttuuri. Myös Suomi ja sen kadut ovat ottaneet omakseen katuruoan. Katukeittiömäisen tunnelman halutaan jatkuvan arkenakin, siksi lounas haetaan salaattibaarista.

Terveellistä pikaruokaa

”Katuruokaa on perinteisesti nautittu seisten ja se sisältää tai yhdistelee erilaisia raaka-aineita ja kulttuureja. Ruokailun helppous ja nopeus ovat avainasemassa katuruokakulttuurissa, ja näiltä osin salaattibaarista noudetut annokset sopivat katuruokakulttuuriin kuin nenä päähän”, kertoo suunnittelija Marjut Marjakangas Ruokakeskosta.

Rento, helppo ja terveellinen ruokailutapa on löytänyt tiensä katuruokatapahtumien lisäksi myös ihmisten lounastauoille. Pikaruoasta on tullut terveellistä.

”Nopeus ja helppous lienevät salaattibaarien suosion suurin salaisuus. Laadukkaat raaka-aineet, raikkaat tuotteet ja valinnanvapaus. Terveellistä pikaruokaa, tarvitseeko muuta sanoa?” Marjut toteaa.

Kauppiaansa näköinen salaattibaari

“K-ruokamestarin salaattibaariin on olemassa suositusvalikoima, joka kasvaa ja muokkaantuu sesonkien ja trendien mukaan. Tämän lisäksi kauppiaat täydentävät valikoimaa oman alueensa erikoisuuksilla ja suosikeilla. K-ruokamestarin salaattibaari on aina kaupan ja kauppiaan näköinen”, Marjut Marjakangas kertoo.

Salaattibaarin suositusvalikoimasta löytyy erilaisia tuotteita myös kasvisruokailijoille. Niin basilikamarinoidut pavut, avokadokuutiot kuin oliivisalaattikin on löytänyt asiakaskuntansa.

Tulevaisuudessa häämöttävät jälkiruokabaarit

“Lihapulla- ja ateriabaarit ovat jo rantautuneet joihinkin kauppoihimme. Asiakas kerää annoksensa mikronkestävään rasiaan ja kuumentaa lounaan työpaikalla tai kotona”, Marjakangas kertoo K-ruokakauppojen uudesta lounastarjonnasta.

Monimuotoisuus lisääntyy K-ruokakaupoissa tulevaisuudessa. Hedelmäbaareista asiakas löytää raikkaita hedelmiä, jälkiruokabaarista juuri omaan tarpeeseen esimerkiksi marjarahkaa, suklaamoussea tai ohukaisia. Tapasbaarista löytyvät puolestaan herkut vaikka pikkujouluihin.