Uusia ulottuvuuksia kurkkuvoileipiin

Uusia ulottuvuuksia kurkkuvoileipiin

Päivitetty 22.11.2017

Kurkku, tuo kaikenikäisten leipähirmujen ikisuosikki, kuuluu leivänpäällysten ehdottomaan parhaimmistoon. Asettele kurkkusiivuista ja -viipaleista mitä näyttävämpiä kokonaisuuksia voileipäsi makoisiksi koristeiksi.

Kurkku tuo raikkaalla maullaan ja pirteän vihreällä olemuksellaan kesäisen tuulahduksen aamiais- tai välipalapöytääsi vuodenajasta riippumatta. Ei siis ihme, että kurkku komeilee vuodesta toiseen suomalaisten leivänpäällissuosikkina.

Luovat kurkkuviipaleet

Tavallisuudestaan huolimatta kurkku on todellinen voileipämestarin salainen ase. Perinteiset, pyöreät kurkkuviipaleet toimivat aina, mutta kurkusta voi helposti taiteilla myös näyttävämpiä leivänpäällysteitä.

Siivuta kurkusta esimerkiksi juustohöylällä ohuita, pitkittäisiä suikaleita ja lado niitä leivän päälle joko siistiin riviin, tai asettele punosmaisesti limittäin ja lomittain.

Yhdistelemällä pitkittäisiä sekä pyöreitä viipaleita voit luoda mitä mielikuvituksellisempia kuvioita voileipäsi koristeeksi.

Iloisen muotoiset leipäpalaset

Leikkaa leipä vaihtelun vuoksi vaikkapa kolmioiksi, kahdeksankulmioiksi, pikkuisiksi minipaloiksi tai pitkulaisiksi leipäpötköiksi.

Voit painella erilaisten piparkakkumuottien avulla pehmoisista paahtoleivistä jännittävän muotoisia välipaloja. Miltä kuulostaisi haukkaus sydämen muotoisesta aamiaisleivästä tai iltapalaksi katettu piparkakkuvoileipä?

Hauskat kurkkuleivät ovat muuten myös takuuvarma känkkäränkän taltuttaja – etenkin, jos lapset saavat itse osallistua niiden tekemiseen.