Vastustamaton lettukakku
Tätä kakkua eivät lapset voi vastustaa, eivätkä aikuisetkaan millään malttaisi olla santsaamatta toista palaa. Monikerroksinen lettukakku vaatii hieman vaivannäköä, mutta vaiva palkitaan kielen mukanaan vievässä lopputuloksessa.
LETTUKAKKU
Lettutaikina:
- 5 dl Pirkka täysmaitoa
- 2 Pirkka kananmunaa
- 3 dl Pirkka vehnäjauhoja
- ½ dl Pirkka voita sulatettuna
- ½ dl Pirkka sokeria
- Ripaus Pirkka mineraalisuolaa
- Lisäksi Pirkka voita tai margariinia paistamiseen
Täyte:
- 2 dl Pirkka kuohukermaa
- 200 g Pirkka maitorahkaa
- 1 rkl Pirkka sokeria
- 2 tl Pirkka vaniljasokeria
- 2 dl Pirkka mansikkahilloa
- 1 litra tuoreita marjoja
- Koristeluun: sitruunamelissaa tai minttua
1. Valmista lettutaikina sekoittamalla kaikki lettutaikina-ainekset sekaisin. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Paista ohuita lettuja.
2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan maitorahka ja mausta sokereilla.
3. Kokoa kakkuvadille kerroksittain jäähtynyt lettu, hilloa sekä kerman ja rahkan seosta. Koristele kakku tuoreilla hedelmillä sekä sitruunamelissan tai mintun lehdillä.