10 x helppo veneruoka

10 x helppo veneruoka

Päivitetty 11.7.2019

Mitä ruokaa veneelle? Jokainen veneilijä tietää, että niin purje- kuin moottoriveneessäkin säilytystila on minimissä, eikä ruoanlaitolle oli juuri muutenkaan aikaa. Täydellisen veneruoan avainsanat ovatkin helppo, vähistä raaka-aineista valmistuva ja nopea. Katso 10 reseptivinkkiämme, jotka jokaisen veneilijän kannattaa testata!

1. Helppo lohikeitto

Onko mitään parempaa, kuin höyryävä lohikeitto veneen kannella nautittuna? Jos veneen pakastimessa on vielä tilaa, superhelppo lohikeitto syntyy pakastelohikuutioista.

Helppo lohikeitto kuvitus

2. Pyttipannu

Veneellä perunoita kannattaa keittää kerralla isompikin satsi – niistä valmistat helposti seuraavankin päivän aterian. Perunoiden lisäksi tarvitset vain suosikkimakkaraasi, sipulia, muutaman kananmunan ja mausteita. Valmiin pyttiksen päälle silputaan tietysti hieman rantakalliolta kerättyä ruohosipulia.

Kesäinen pyttis kuvitus

3. Kesäsipuli-tomaattipasta

Jes, tämän helpon pastan raaka-aineista vain pari vaatii kylmäsäilytystä! Helppo ja raikas kasvispasta valmistuu tuoreista tomaateista, kotijuustosta ja yksinkertaisen hyvästä sipuli-voikastikkeesta.

Kesäsipuli-tomaattipasta kuvitus

4. Raviolisalaatti

Täydellinen saaristolounas syntyy valmiista ravioleista, pestosta ja rucolasta. Raviolit keittyvät valmiiksi muutamassa minuutissa, ja ateria onkin valmis ennen kuin ehdit paalusolmua tehdä!

Raviolisalaatti kevät

5. Suolaiset letut

Lettuja on pakko tehdä jokaisella venereissulla ainakin kerran, tietää jokainen veneilijä. Korvaa lämmin ateria ihanilla suolaisilla letuilla, joiden täytteen voit valita makusi mukaan: fetasalaattia, savusiikaa tai nizzalaisia makuja?

Letut ja savusiikatäyte kuvitus

6. Soijarouhekastike

Soijarouhe on proteiinitietoisen veneilijän suosikki – se vastaa ravintoarvoiltaan lihaa, muttei vaadi kylmäsäilytystä ja pussi kuivarouhetta riittää pitkäksikin aikaa. Simppeli, jauhelihakastiketta muistuttava soijakastike sopii niin riisin, pasta kuin perunoiden kanssa syötäväksi.

Soijarouhekastike kuvitus

7. Nuudeli-kanapelti

Viisi raaka-ainetta, huippuherkullinen lopputulos! Nuudelikanapellissä nuudelit esikeitetään, jonka jälkeen ruoka kootaan pellille. Takuuvarmasti pienten merikarhujen suosikki!

Nuudeli-kanapelti kuvitus

8. One pot-pasta

Pasta-jauheliharatatouille on kätevä one pot -pasta, sillä se valmistuu yhdessä paistokasarissa. Pasta imee samalla itseensä kaikki kastikkeen herkulliset maut!

One pot pasta

9. Savukala

Suuremmissa satamissa on usein kauppa tai muu myymälä, jossa myydään itse kalastettua ja savustettua kalaa. Helppo - ja monen mielestä paras - veneruoka onkin läheltä kalastettu savukala uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

Savustettu siika kuvitus

10. Välimeren lihapullavuoka

Resepti on helppo sellaisenaankin, mutta superhelpon veneversion teet käyttämällä valmiita lihapullia. Helppo ja herkullinen isompaankin nälkään sopiva sapuska valmistuu kätevästi yhdessä astiassa.

Välimeren lihapullavuoka kuvitus