Vie tuliaisiksi kesä purkissa

Vie tuliaisiksi kesä purkissa

Julkaistu 29.8.2018

Tee itse nätit ja herkulliset tuliaiset – valmista hilloa, tomaattikastiketta, pikkelöi vihanneksia ja koristele purkit syötävän suloisiksi. 

Laita kesä purkkiin

Vie kylään mukanasi hyvää mieltä kauniissa purkissa. Valmista ihana tomaattikastike itse, laita se nättiin purkkiin ja koristele.

Hillo on ilahduttava tuliainen, joka maistuu puurossa taivaalliselta ja tekee juustolautasesta täydellisen. Tomaatti-paprikahillo on sopivan makea ja tulinen. Se maistuu vahvojen juustojen, kuten manchegon ja sinihomejuuston kanssa ihanalta.

Toisaalta suloinen lahja syntyy myös perinteisemmistä mauista – eihän ole perinteisen mansikkahillon voittanutta. Täydellinen aamupuuron, lettujen ja vaniljajäätelön kaveri on varmasti tervetullut tuliainen.

Pikkelöidyt kurkut ovat herkullisia leivän päällä tai ruoan lisukkeena. Valmista lahjaksi valkosipulikurkkuja tai hölskytyskurkkuja.

Kesä purkissa

Ulkonäöllä on väliä

Kun tuliaisista puhutaan on purkin sisällöllä ja ulkonäöllä yhtälailla merkitystä. Kauniiseen lahjaan tarvitset erikokoisia lasisia purkkeja, pieniä kakkupapereita, silkkipaperia, erilaisia kankaita ja lankoja, valkoisen tussin ja Dymo-tarrakirjoittimen.

Valkoisella tussilla tai esimerkiksi Dymo-tarrakirjoittimella saat tehtyä itse nätit etiketit ja omistuskirjoitukset. Koristele korkki asettamalla sen päälle vaikkapa kakkupaperi tai sopivankokoinen pala kangasta, jossa on kaunis kuosi. Sido kiinni valitsemallasi langalla tai lahjanarulla.