Viisikon mehevät eväät

Viisikon mehevät eväät

Päivitetty 22.11.2017

Vastapaistettua leipää, keitettyjä munia, tomaattia, kinkkua, suklaakakkua, inkivääriolutta… Viisikon eväät ovat yhtä ajattoman herkullisia kuin rakastettu nuortenkirjasarjakin!

Piknikkejä & eväiden mutustelua

Englantilaisen Enid Blytonin luomassa lasten ikiklassikkosarjassa Viisikossa mussutetaan jatkuvasti eväitä ja istuskellaan piknikeillä. Ja samalla ratkotaan tietysti jännittäviä rikoksia!

Viisikon jäsenet Leo, Dick, Pauli sekä Anne pakkaavat eväsreput täyteen herkkuja: vastapaistettua leipää, keitettyjä munia, tomaattia, kinkkua, suklaa- ja hedelmäkakkua, persikkapiirakkaa, inkivääriolutta – ja Tim-koiralle tietysti mehevä luu. Viisikon ruokakuvaukset ovat niin mehevän yksityiskohtaisia, että vesi herahtaa väkisinkin kielelle.

Omat Viisikon eväät

Viisikon eväitä voi maistella piknikillä, metsäretkellä, piharappusilla, oman huoneen lukunurkkauksessa tai sateen sattuessa vaikkapa olohuoneeseen rakennetussa majassa. Eväät kannattaa valmistaa ennen kirjan avaamista – Viisikkoa lukiessa tulee meinaan takuuvarmasti nälkä.

Tuoreet sämpylät ja kaikenlaiset täytetyt voileivät kuuluvat ehdottomasti Viisikon eväsarsenaaliin. Kääräise voipaperiin raikkaita kalkkunakolmioleipiä, tuhteja retkieväsleipiä ja meheviä kasvis-kinkkutäytteisiä kätköleipiä. Täytä itse leivotut sämpylät  Pirkka kermajuustolla, salaatinlehdillä sekä Pirkka ylikypsällä kinkulla.

Viisikon makeita herkkupaloja ovat erilaiset kuivakakut, kuten suklaa- hedelmä- ja tiikerikakku, persikkapiirakka sekä herkulliset muffinit. Kaappaa reppuun vielä mehua, kaakaota tai Viisikoista tuttua inkivääriolutta (ginger ale), niin seikkailu on valmis alkamaan!