Arvovalintoja
Vastuullisia valintoja

Vastuullisia valintoja

Me K-Supermarketissa autamme sinua tekemään vastuullisia valintoja. Mikä sinulle on tärkeää? Me K-Supermarketissa rakastamme ruokaa, jotta suomalaiset voisivat rakastaa ruokaa. Lue lisää täällä!

K-Supermarket logo Tahdomme inspiroida ja auttaa ihmisiä tekemään vastuullisia valintoja arjessaan. Olemme muun muassa siirtyneet käyttämään muovikasseja, jotka ovat 90 % kierrätysmateriaaleista tehtyjä.

”K-Supermarket haluaa tuoda vastuulliset valinnat vahvemmin näkyviin kaupassa positiivisella tavalla. Muovikassi on hyvä media tähän. Samalla voimme tuoda esiin järkevää materiaalien käyttöä ja kierrätystä sekä edistää toiminnallamme kiertotaloutta”, kertoo ketjujohtaja Anne Hujala.

ESSI on ensimmäinen suomalainen kiertokassi

K-Supermarketit ovat siirtyneet käyttämään muovikasseja, jotka on tehty 90 % kierrätymateriaaleista. ESSI kiertokassi valmistetaan kuluttajilta kerätystä pakkausjätemuovista, ja siten se vähentää huomattavasti neitseellisten raaka-aineiden käyttöä.

Lue lisää ›

  Pirkka vähentää muovia

  K-ryhmän tavoitteena on, että vuoden 2025 loppuun mennessä omien brändituotteiden pakkauksissa muovin määrää on vähennetty 20% ja kaikki pakkaukset ovat kierrätettäviä, uudelleen käytettäviä tai biohajoavia. Lue lisää siitä, miten Pirkka-tuotteet osallistuvat muovin vähentämistalkoisiin.

  Lue lisää ›

  Top 5 vinkit muovin vähentämiseen

  Helpoilla vinkeillä muovin vähentäminen, välttäminen ja kierrättäminen käy kuin itsestään. Nappaa talteen viisi vinkkiä siihen, miten voit omassa arjessasi vähentää muovia.

  Lue lisää ›
   K-ryhmän tavoitteena on vähentää muovin käyttöä ja edistää muovin kierrätystä. Tutustu tarkemmin siihen, mitä kaikkia tekoja K-ryhmä tekee muovin saralla.
   Lue lisää K-ryhmän muovilinjauksesta ›

   K-Ostokset näyttää ostotietosi sekä ostostesi kotimaisuus- ja ilmastotason

   Haasta itsesi ostamaan enemmän suomalaista ruokaa. Tarkasta K-Ostoksien avulla ostostesi nykyinen kotimaisuustaso ja lähde kurkottelemaan kohti uutta ostosten kotimaisuustasotavoitetta.

   Lue lisää ›
    Tiedätkö erinomaisen paikallisen tuotteen, jota ei vielä löydy kauppasi valikoimista? Juuri sinä voit toiveellasi vaikuttaa siihen, mitä K-Supermarketisi hyllyiltä löytyy.
    Näin voit vaikuttaa ›

    Tuottajalle kiitos

    Tuottajalle kiitos -tuotteet ovat yksi monista keinoista, joilla K-ryhmä tukee suomalaista maataloutta. Tukiraha päätyy täysimääräisesti tuottajille eri tavoilla tuotteesta riippuen. Ruoasta kiittäminen on nyt entistä helpompaa.

    Katso Tuottajalle kiitos -tuotteet ›