Lapin yrttien villiä voimaa suoraan purkista

Lapin yrttien villiä voimaa suoraan purkista

Julkaistu 11.5.2018

K-Ruoka Awards 2017 -finalisti Arctic Warriors tekee Lapin superkasveista uutteita, jauheita ja rouheita auttamaan ihmisiä voimaan hyvin arjen keskellä.

Katja Misikangas iskee lapion multaiseen maahan ja nostaa kottikärryihin valtavan juurista ja mullasta koostuvan möhkäleen. Juuret suihkutellaan puhtaaksi käsin ja niistä saadusta uutteesta valmistetaan lopulta ravinteikkaita herkkuja.

Tieto Lapin kasvien ja yrttien parantavista voimista on siirtynyt perimätietona sukupolvelta toiselle vuosisatojen ajan. Myös Arctic Warriors on saanut alunperin inspiraationsa Misikankaan sukutaustasta.

“Tulen kansanparantajasuvusta. Sieltä kumpuaa intohimo ja tietotaito yrttien käytöstä”, Misikangas kertoo.

Arctic Warriors ei kuitenkaan nojaa vain kansanperinteeseen vaan pyrkii aktiivisesti tutkimaan kasveja. Yhteistyö Luonnonvarakeskuksen kanssa on poikinut muun muassa uutta tietoa kasvien terveellisyydestä.

“Tutkimme esimerkiksi sitä, miksi juuri täällä Lapissa kasveihin ja yrtteihin muodostuu niin paljon vaikuttavia aineita” Misikangas kertoo.

Arctic Warriors haluaa yrttien voimalla auttaa ihmisiä jaksamaan välillä hektisessä arjessa.

“Toivomme, tuotteemme tuovat helpotusta arjen keskelle ja että rakkautemme ja intohimomme Lapin yrttejä kohtaan välittyy kuluttajalle asti.”