Ideoita arkeen Pala kakkua -blogista

Ideoita arkeen Pala kakkua -blogista

Kun Loimaan K-Citmarketin kauppias Mari Koenkytö hyllyttää sesonkituotteita, hän tuumailee samalla uusia ruokakokeiluja blogiinsa.

Voitto vuoden 2016 K-Ruoka Awardseissa Vuoden ruokablogi -kategoriassa napsahti Pala kakkua -blogille. Sen ytimessä on hyvä, rakkaudella tehty arkiruoka. Bloggari ja kauppias Mari Koenkytö ei osannut odottaa menestystä, mutta yli 12.000 ääntä vakuutti, että blogilla on innostuneita lukijoita.

"Kirjoitan perheemme arjesta keittiönäkökulmasta. Vaikka olen kaupassa ruoan keskellä päivät, mietin silti ihan samaa kuin muutkin – että mitä ihmettä me tänään syötäisiin."

Kauppiaalle blogi on harrastus ja kaupan pyörittäminen työ, mutta ajatuksissa ne usein limittyvät. Kun Mari hyllyttää kaupalla sesonkitavaraa tai valitsee uusia tuotteita myyntiin, hän saa ideoita kokkaamiseen.

"Ja toisaalta, kun seuraa blogeja ja muita ruokasivustoja, oma tietoisuus kasvaa ja saan lisää ammattitaitoa myös ruokakauppiaan työhöni."

Mari haluaa, että resepteissä tarvittavat aineet ja välineet löytyvät useimmilta joko kotoa tai lähiruokakaupasta. Monimutkaisia reseptejä on kiva ihailla, mutta blogissaan hän keskittyy hyvään arkiruokaan, kuten keittoihin, wokkeihin ja leivonnaisiin. Blogin hittejä ovat olleet Mariannejajuustokakku ja nutellajuustokakku, mutta Mari ei osaa ennalta aavistaa suosikkeja.

"Yhtäkkiä klikkauksia vain tulee, ja asiakkaat kyselevät kaupallakin henkilökunnalta, että mistä löytää jokin tietty raaka-aine tekemääni kakkuun."

Tämän vuoden aikana Mari aikoo opetella lisää ruokakuvausta sekä erikoiskahvien ja sushin tekemistä. Myös kakut kiehtovat. Blogin perusidea ei kuitenkaan unohdu.

"Kun ruoka on lähellä sydäntä, ja sitä tekee rakkaudella, perusruoka on aina yhtä ihanaa."