Juureksista makua

Juureksista makua

Julkaistu 11.5.2018

Leipä ei ole enää entisellään, kun Fazer päätti lisätä taikinaan porkkanaa, punajuurta ja palsternakkaa. K-Ruoka Awardsin 2016 menestyjät haluavat uudistaa Suomen leipäkulttuuria.

Kun marraskuisissa K-Ruoka Awardseissa äänestettiin Vuoden uutuustuotteesta, yli 15 000 suomalaista piti Fazerin Juuresleipää uutuuksista parhaana. Voitto tuntui fazerilaisista makealta. Fazer Bakeryn tuotekehitysjohtaja Heli Anttila uskoo, että juuresleivissä on nähty jotain kaupan leipähyllyä ja -kulttuuria uudistavaa. Juuresleivät ovatkin nousseet suosituimpien vaaleiden palaleipien joukkoon.

”Juuresleipä vastaa ajankohtaiseen ruokatrendiin. Suomalaiset haluavat panostaa hyvinvointiinsa makunautintoa unohtamatta”, Anttila sanoo.

Juuresleivät saivat lokakuussa myös toisen tunnustuksen, kun ne palkittiin kansainvälisellä Gama Innovation Awardilla onnistuneesta lanseerauksesta.

”Alkuvuodesta kauppoihin tulee uusi maku, ja keväällä muun muassa juhlasesongin herkuttelutuotteita”, vihjaa Senior Customer Relations Manager Laura Lindblad.

Lindblad ja Anttila pitävät Suomen leipäkulttuuria rikkaana. Idässä maistuu hapan ja tuhti ruisleipä. Länsirannikolla syödään makeampaa leipää, joka saa vaikutteita Ruotsista. Tällä hetkellä vahvimmat trendit ovat Anttilan mukaan hyvinvointi ja vastuullisuus, joka näkyy esimerkiksi kotimaisuuden korostamisena.

”Mutta koska olemme Fazer, myös herkuttelu on meille tärkeää, ja herkku voi olla myös hyvä leipä.”

Fazer Juuresleivän taikinassa kolmasosa jauhoista on korvattu kasviksilla. Tuoteperheessä on kolme makuparia: kesäkurpitsapalsternakka, palsternakkaporkkana ja punajuuriporkkana.