K-Market Lapinpadassa ostokset kannetaan vaikka kotiovelle asti

K-Market Lapinpadassa ostokset kannetaan vaikka kotiovelle asti

Julkaistu 11.5.2018

K-Ruoka Awards finaaliin 2017 päässeen K-Market Lapinpadan kauppiaat Tiia-Mari ja Saku Vätti haluavat yhdistää lämminhenkiseen kyläkauppatunnelmaan hieman isomman kaupan valikoiman.

Toiveet otetaan huomioon ja jokaisesta asiakkaasta välitetään henkilökohtaisesti. Sitä tarkoittaa K-Market Lapinpadan asiakaslupaus: Valikoimaa ja välittämistä Lapinjoen varrella.

“Ruoka on meille intohimo ja yritämme parhaamme mukaan jakaa sitä eteenpäin”, Tiia-Mari Vätti kertoo.

Asiakkaiden, niin kyläläisten kuin mökkiasukkaidenkin, toiveet otetaan avosylin vastaan valikoiman kehittämiseksi. Tavoitteena on, että pieneen kyläkauppaan mahtuisi hieman isomman kaupan valikoima ja hyllyiltä löytäisi peruselintarvikkeiden lisäksi jotakin yllättävää.

Välittäminen merkitsee kauppiaille vähintään yhtä paljon kuin valikoiman jatkuva kehittäminen. Kyläkauppa tarjoaa isompien ostosten kanssa kotiinkuljetuspalvelua. Apua saa myös pienempien ostoskassien kanssa.

“Jos asiakkaalla on pienet ostokset ja sattuu olemaan vielä kelpo ilmakin, lähdemme fillarilla viemään niitä vaikka kotiovelle asti”, Saku Vätti kertoo.

K-Market Lapinpadan kauppiaat haluavat, että kaupassa käymisestä jää hyvä tunnelma myös huonoina päivinä.

“Jos asiakkaalla on huono päivä – ulkona on vaikka hiukan huonompi keli tai muuten vaan ottaa vähän päähän – pyrimme siihen, että hän olisi kappareissun jälkeen paremmalla tuulella kuin tullessaan.”

Ennen kaikkea K-Market Lapinpata on koko kylän yhteinen kohtaamispaikka.

“Haluamme, että kyläkauppaan on rennon mukava tulla, vähän kuin omaan kotiin”, Saku Vätti kuvailee.

Tähän haastattelua sivusta seurannut asiakas huikkaa: “Siinä olet ihan oikeassa!”